Това е моето политическо завещание. Оставям това, което мисля, че

...
Това е моето политическо завещание. Оставям това, което мисля, че
Коментари Харесай

Иван Костов: Новата ми книга е моето политическо завещание


„ Това е моето политическо наследство. Оставям това, което мисля, че би трябвало да оставя и се надявам то да е потребно на колкото се може повече хора “. Това сподели някогашният министър председател Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) - по време на премиерата на новата си книга „ Политиката от вътрешната страна “ в зала 3 на Националния замък на културата (НДК).

Той показа, че написването на тома е лишило към 20 години. „ В самото начало за образование на политици от Съюза на демократичните сили доста неща не бяха ясни и аз доста неща трябваше да изяснявам от А и Б. Трябваше всичко да бъде проверявано, показвано, представено. Книгата беше цялостна с цитати, най-различни източници “, описа Костов. Той добави, че с развиването на интернет, огромна част от тази информация е станала по-лесно налична. Това е и повода в последния вид на ръкописа той да залага на роман от първо лице за личния си опит на политическата сцена. „ Давам си ясно сметка, че хората ценят повече претърпяното, в сравнение с наученото от книга “, сподели още създателят на „ Политиката от вътрешната страна “.

Пред публиката той разяснява тезата си, че „ българските политици вещаят, не дискутират “. „ Рядко се случва да застанат един против различен и тогава доста постоянно не се получава полемика, а надвикване. И тези, които наблюдават, не могат да си извадят никакви изводи “, сподели Костов. 

„ Политиката от вътрешната страна “ е повсеместен метафизичен мироглед върху българската политика от последните 30 години, разяснява проф. Веселин Методиев, който показа книгата по време на събитието. „ Авторът Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) - може за относително малко време да влезе в територията на разнообразни научни области. Това работене по границите на другите науки дава това качество, което на езика на науката назоваваме интердисциплинарност. Тоест, това не е политология, това е нещо по-мащабно “, добави той.

„ Вярвам, че тези, които в даден миг са поели отговорност да вземат значими политически решения, имат исторически и честен ангажимент да оставят след себе си писмена диря. Истината обаче е тази – българските държавници от по-новото време рядко оставят каквито и да е следи. Изглежда, че единственият огромен политик от последните три десетилетия, който се изправя лице в лице против своите съидейници, против политическите си съперници и врагове, като дава ясни свидетелства и аргументирани отговори е Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) - “, сподели Захари Карабашлиев, основен редактор на издателство „ Сиела “.

„ Политиката от вътрешната страна “ излиза три години след записките на Костов „ Свидетелства за прехода 1989-1999 година “. „ След това имах алтернатива. Трябваше да предпочитам какво да върша – дали да стартира да работя по втората част на „ Свидетелства за прехода… “ или да довърша този ръкопис, който беше у дома и работен през годините доста пъти. Прецених, че единствено един Господ знае какъв брой време имам. По-добре да довърша това, което имам. А за другото – в случай че остане време “, разяснява някогашният министър председател.

Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) - е роден през 1949 година в София. Завършил е образованието си във Висшия стопански институт в София през 1974 година, а до 1989 година учи математика в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “. През 1990 година става народен представител във Великото национално заседание, където е ръководител на икономическата комисия. През 1991 година е министър на финансите в държавното управление на Димитър Попов. Същата година става доцент в Техническия университет в София. Костов остава отпред на финансовото министерство до края на 1992 година Народен представител е в 36-ото, 37-ото и 38-ото национално заседание. От 1997 до 2001 година е министър-председател на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР