“Това е модерно дигитално изкуство, но не е само направено

...
“Това е модерно дигитално изкуство, но не е само направено
Коментари Харесай

Марин Петков пред Дарик: В „Lunar“ има за всеки по нещо

“Това е съвременно цифрово изкуство, само че не е единствено направено от съвременни създатели, а и с актьори, които са живописци или илюстратори,какватое творбата на Народния спектакъл, основана от творчеството на Любен Зидаров. ” Това изясни Марин Пеков,арт шефът на фестивала " Лунар ", който ще се организира сред 11 и 14 май в София.

“2015 година бяхме спечелили първия видео мапинг шампионат с шоу върху Бранденбургската врата. После за повторно 2018 година, единствено че върху телевизионната кула. И тогава станахме продукционни сътрудници на този фестивал. Аз станах арт шеф на целия бранд и в действителност този фестивал, като марка, провежда в разнообразни градове фестивали. Но 2015 година се роди тази фантазия в мен и екипа ми да създадем фестивал и в нашия роден град ”, изясни Петков.

“Както предходната година, застъпваме отново опазването на природата. Може би феновете и слушателите са гледали шоуто върху библиотеката, което в действителност споделя какъв брой са значими пчелите за нас и оцеляването на света, разглеждайки техния свят през техния взор, защото те имат по-голям набор от цветове. Продължавайки с опазването на околната среда, или по-скоро преизползването и преработването на материали, една от инсталациите на проектант Марин Марковски е лампи, които са направени от рециклирани елементи и остатъци от мебели ”, обясни повече за тазгодишния фестивал Марин Петков.

За направата на шоуто гостът изясни, че е лишило 3 месеца да бъде направено и посочи, че това е един много къс интервал от време за нещо такова.

“Повечето хора приветстват посланията и шоутата. За всеки има по малко и друго нещо, защото нещата са много разнородни. Всеки от нас харесва разнообразни неща. Всеки от нас харесва друг вид филми и музика. Вярвам, че и най-претенциозните хора биха намерили нещо за себе си или нещо, което би ги усмихнало в тази фестивална вечер ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР