Това е много смешно – хванали са трима пенсионери, които

...
Това е много смешно – хванали са трима пенсионери, които
Коментари Харесай

Хаджигенов посочи точен брой подслушвани и се подигра за руските шпиони, Биков му отвърна

Това е доста смешно – хванали са трима пенсионери, които държат в ареста и това е великият шпионски скандал. Това е дребничка, примитивничка опорчичка – смешна история. Така юрист Николай Хаджигенов, зам.-председател на парламентарната група на „ Изправи се! Мутри вън ” разяснява версията, че ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев е освободен поради откриване на съветски шпиони. Тази версия беше извадена на бял свят, след това.
По моя информация, 82-ма души са били подслушвани, 1/3 от тях са от Българска социалистическа партия, сподели юристът пред Нова телевизия. Той продължи – работили са ДАНС, ГДБОП и Вътрешна сигурност. Най-вероятно разрешенията за СРС (специални разследващи средства) са написани без да бъде осъществен надзор, счита Хаджигенов. Той е уверен, че е подслушван. И сподели още, че подслушвания са правени преди изборите на 4 април и по времето на митингите от лятото на 2020 година.
Унищожиха главните доказателства, само че вписванията за СРС няма по какъв начин да се унищожат. Този указател не може да се отвори, само че в идващото Народно заседание ще създадем краткотрайна комисия и ще го отворим, закани се Хаджигенов.
Димитър Георгиев беше персоналната вълшебна пръчица на премиера Бойко Борисов. Независимият основен прокурор Сотир Цацаров всяка седмица беше на оперативка, а сегашният – Гешев, говореше на „ шефе ”, по думите на Хаджигенов, напомняйки излезлите преди година записи с Борисов. Става въпрос за – поради казаното по адрес на Цвета Караянчева.
 ГЕРБ не знаели за подслушване на политици, офанзивите били поради разрушената мрежа съветски шпиони ГЕРБ не знаели за подслушване на политици, офанзивите били поради разрушената мрежа съветски шпиони
На политическата сцена се появиха две неща - изявление онлайн и изявление на запис. Бойко Рашков се опита да уволни публицисти. Това съобщи...
Всичките тези свинщини няма по какъв начин да се скрият, безапелационен е Хаджигенов. Според него, освобождението на Георгиев е първа стъпка – би трябвало да си идат всички до шеф отдел.
Хаджигенов счита и, че изказванието за лишен достъп до класифицирана информация на вътрешния министър Бойко Рашков в действителност не е правилно. Той сподели, че не му е обещано позволение, изясни юристът.
Старите и опитните политици позволяват една неточност – гледат йерархията. Съдейки от служебната биография на Пламен Тончев, той е наясно с нещата и евентуално е способен, добави Хаджигенов.
Отговорът
Няма да разясня господин Хаджигенов, тъй като е лекомислен човек, отвърна депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Утре ще пристигна някой воин и ще каже, че не са 82, а 150, добави той.
 Христо Иванов: Поредното изтребване на зъби ли е подслушването на политици Христо Иванов: Поредното изтребване на зъби ли е подслушването на политици
Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов прикани прокуратурата и ДАНС да излязат най-късно във вторник с ре...
Биков е уверен, че нищо няма да се разкрие за подслушванията до изборите, а след изборите ще бъде забравено.
Депутатът от ГЕРБ изясни, че " в случай че те настояват ", че са засечени в телефонни диалози с " оперативно забавни лица " е едно, само че целеустремено да бъдат подслушвани политици е нещо напълно друго. " Твърдя, че министър-председателят (Стефан Янев) и Министерство на вътрешните работи министърът (Бойко Рашков) би трябвало да излязат с доказателства за своите изказвания ", сподели Биков и подсети, че те мълчат към този момент няколко дни.
Това управление на ДАНС е единственото, нанесло такива удари – и на олигарси, и на шпиони, съобщи Биков. И уточни, че Димитър Георгиев е бил уволнен единствено поради " уронване на авторитет " т.е. за всичко. Вярвам на НАТО, не на Радев, сподели още Биков в подтекст на изказване, че ДАНС получили висока оценка за работата си от Алианса.
Биков беше запитан за прословутата " Мата Хари " и дали службите са разбрали коя е тя, поставила ли е пари в шкафчетата в спалнята на Бойко Борисов или тези пари са си били там. Очакваме службите да излязат и да го изяснят - те не могат да приказват по този начин, излиза и приказва човек като Атанасов, изясни Биков. " Защото оповестиха за съветските шпиони, за нея за какво не споделят ", попита Виктор Николаев, а Биков отговори, че " може би министър председателят " може да каже, само че по какъв начин го потвърждава - обстановката е дума против дума.
" Това, което знам, е, че службите по този метод няма да почнат да работят по-добре ", сподели Биков. За него случилото се е предизборно, тъй като служебното държавно управление работело като избирателен щаб на президента Румен Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР