Това е много подобно на Майдана в Киев. Думите са

...
Това е много подобно на Майдана в Киев. Думите са
Коментари Харесай

В Русия заговориха за грузински Майдан

" Това е доста сходно на Майдана в Киев . " Думите са от коментар на външния министър на Русия Сергей Лавров от негово изявление за " Първи канал ".

" Последните събития в Грузия доста наподобяват на киевския " Майдан ", като обстановката към проектозакона за задграничните сътрудници беше единствено предлог за пускане на опит за силова промяна на държавното управление ", са точните думи на Лавров.

Законът, който провокира  в огромните градове и съществено напрежение сред жители и ръководещи , планува специфичен ред на регистрация на тези неправителствени организации , които получават задгранично финансиране в размер на 20% от бюджета си - законодателство към този момент признато и прилагано в Руската федерация. Тази заран Народното събрание на Грузия се отхвърли от проектите си за въвеждане на закон за " задграничните сътрудници ", който провокира, откакто.
 Песков: Русия гледа с безпокойствие към протичащото се в Грузия
Песков: Русия гледа с безпокойствие към протичащото се в Грузия

Говорителят на Кремъл загатна, че външна мощ се пробва да вкара антируски детайл

Вместо обаче да разяснява това съпоставяне, както и вероятно да разяснява използването на законодателството за задграничните сътрудници в Русия, Сергей Лавров прави съпоставяне със регулациите в западните страни и по-конкретно показва Съединени американски щати, Франция, Индия и Израел . Според него грузинският план " бледнее " спрямо метода, по който се контролират нестопанските организации в тези страни. Лавров декларира, че в Съединени американски щати такова нарушаване ще докара до санкция от 250 000 $ и 5 години затвор, а в Грузия предвижданата санкция е доста по-малка - 9 хиляди $ и се минава без наказателно произвеждане.

Руският външен министър атакува и изказване на Жозеп Борел , наричайки го лицемерно, защото и доста европейски страни имали сходно и по-строго законодателство. Такива страни обаче Лавров не показва съответно.

" И въпреки всичко, макар обстоятелството, че редица европейски страни имат същите правила, доста по-строги правила по същата тематика... Г-н Борел, без да му мигне окото , съобщи, че законът, който грузинците прокарват в ръководещата партия " Грузинска фантазия ", опонира на европейските полезности и слага бариера по пътя на присъединението на Грузия към Европейския съюз . Като цяло лицемерието, несъмнено, е явно ", разяснява Лавров.

Грузия кандидатства за участие в Европейски Съюз предишния март, и ще би трябвало първо да приложи някои промени - в това число усилване на независимостта на своята правосъдна система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР