Това е меко казано явно неуважение към висшия орган на

...
Това е меко казано явно неуважение към висшия орган на
Коментари Харесай

Атанас Атанасов обвини Калин Стоянов в престъпление по НК, наказващо се със затвор

Това е меко казано очевидно пренебрежение към висшия орган на държавна власт. При закрито съвещание, взето решение на Народното събрание министърът на вътрешните работи да бъде изслушан по съответен въпрос, той пристигна и съобщи: „ Няма да ви кажа “. Отказа да даде всякаква информация, базирайки се на държавна загадка. В Закона за отбрана на класифицираната информация има организиран механизъм, по който може да бъде декласифицирана информация. Този човек надменно отхвърли на народните представители на закрито съвещание да даде информация – това е несъблюдение на служебни отговорности и закононарушение по член 282* от Наказателен кодекс. Ще помислим по какъв начин да действаме оттук-нататък. Това сподели пред публицисти съпредседателят на " " Атанас Атанасов. 

Въпросът е бил дали Мартин Божанов - Нотариуса е бил помощник на Министерство на вътрешните работи и кои са били неговите ръководители. На 2 април Никола Минчев от ПП-ДБ, който е ръководител на комисията " Нотариуса ", съобщи, че депутатите са получили отговор от Министерство на вътрешните работи по въпроса с възможното агентурно минало на Нотариуса, което се намира в " Секретно деловодство ". По думите на Христо Иванов, обаче, отговор на депутатите е бил отхвърлен. 

" Свидетели сме на проведена и координирана интервенция за дискредитиране на обединението ПП-ДБ посредством потребление на нереформираните Прокуратура и служби за сигурност ", съобщи Атанасов. 

" Стоянов сподели, че съгласно него щабът на Министерство на вътрешните работи по време на изборите, който би трябвало да се бори с изборните измами и пазаруването на гласове, трябвало да бъде управляван от основния секретар. Тук поражда въпросът дали не направиха по този начин, че в навечерието на изборите да отстранят тъкмо този основен секретар ", разяснява още съпредседателят на Демократична България.

" За тези, които желаят моя арест, желая да им напомня, че още Филчев ме арестува – оживях, въпреки и минал през Централния софийски затвор. Не ме е боязън от тези неща, аз съм гърмян заек ", сподели още той.

По думите на Атанасов " Военното разузнаване " си взаимодейства с " Възраждане ".

*Чл. 282. (1) Длъжнocтнo лицe, ĸoeтo нapyши или нe извърши cлyжeбнитe cи зaдължeния, или пpeвиши влacттa или пpaвaтa cи c цeл дa нaбaви зa ceбe cи или зa дpyгигo oблaгa или дa пpичини дpyгимy вpeдa и oт тoвa мoгaт дa нacтъпят нeмaлoвaжни вpeдни пocлeдици, ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa дo пeт гoдини, ĸaтo cъдът мoжe дa пocтaнoви и лишaвaнe oт пpaвoтo пo член 37, aл. 1, тoчĸa 6, или c пpoбaция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР