Това е малкият Ники- малко ранено ангелче, което протяга едната

...
Това е малкият Ники- малко ранено ангелче, което протяга едната
Коментари Харесай

Ранени ангели! Да дарим радост и детство на малкия Ники от с. Микрево!

Това е дребният Ники- малко ранено ангелче, което протяга едната си ръчичка за помощ. С другата не може - не се движи. Ники не може да прегърне мама и тате с двете си ръчички, тъй като е болен. С тежка диагноза след неговото тежко раждане. Ники, който в този момент е на 7 месеца е второто дете в фамилията на Любка и Димитър Чолеви от с. Микрево, общ. Струмяни.

Раждането е било тежко, тъй като той е тежал съвсем пет кг. Родил се е задушен, с липса на лично дишане. Бил е в кувьоз в разнообразни лечебни заведения, първо в Благоевград, а по-късно е изместен в София. Бил е на апаратно дишане. Поставена е диагнозапареза на плексус брахиалис „ акушерска парализа “ в дясната ръка със засягане инервацията на дясното око (клод-бернар-хорнер синдром). Но заради животоспасяващото му положение в оня миг, приоритет е било неговото дишане.

Изписан в положително общо положение през октомври 2021, детето е ориентирано за консултация и рехабилитация към СБР за ДЦП „ Света София “. Диагнозата още веднъж е доказана. От тогава до момента детето организира интензивно рехабилитация, само че без двигателен прогрес.
През март 2022 родителите организират консултация с неврохирург от Турция, който е установил положението на детето и е предложил оперативно триетапно лекуване в Турция. Интервенцията коства 10 000 евро, сума непостижима за фамилията му.

Първата интервенция би трябвало да бъде направена през май 2022.

Ники и родителите му имат вяра. Надежда, че няма да останат сами в тежката си борба с казуса. Животът на това ангелче с прекършени крилца е в ръцете на всички положителни хора, допрени от тъжната му история. Мили хора, дано помогнем да Ники от Микрево.! Той се нуждае от средства, с цел да живее обикновено. Тъжно и тъпо е, че още веднъж страната е абдикирала от деца с сходни проблеми, само че Ники няма виновност за това. Нека дарим наслада и детство за Ники!!!

Всеки, който желае може да помогне посредством подаяние по сметка BG11STSA93000018193891банка ДСК, титуляр Димитър Чолев, съображение „ Дарение за лекуване на Ники “

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР