Това е коментар за татуираните. Бързаците. Онези, които смятат, че

...
Това е коментар за татуираните. Бързаците. Онези, които смятат, че
Коментари Харесай

Коментар на водещия: Татуираната реалност


Това е коментар за татуираните. Бързаците. Онези, които считат, че всичко им е разрешено. Малограмотните бабаити, които в случай че бяхме обикновено общество щяха да лъскат обувките на работещите хора.

Онези, които имат татус на Ботев на гърдите, само че нямат концепция каква е неговата лирика. Онези, които са написали името на Апостола на лявото бедро, само че в никакъв случай не са прочели и думичка от негов завет. Онези, които са нарисували

Христос на корема, само че нямат концепция какво е християнството.

Рецидивистите, които карат коли с немски регистрации с повече коне от мозъчните им кафези.

Тоя, вика, е доста мощен. Дали са му боклука на Провадия! Друг е доста напред с материала щото е у бизнеса с метала. И той лети с Ламборгинито. По-бърз е от тоя с бързите заеми. Трети апартамент купува. Браво! Представата за българския триумф е изпълнена.

До него се изравнява и го задминава ония дребния, дето свърши на ония огромните една хубава работа около изборите. Дали са му паркинг у центъра. И той е напред. Него светофар не го лови. Поради спецификата на съумелите в България, импортирам гражданско предложение да бъдат изтрити пешеходните пътеки. Няма логичност тоя с амфетите и момчетата на Слънчака да стопират по кръстовищата.

Ауспухът се дави. Сърце юнашко не търпи. Скъсай ги тия на светофара. Скъсай си ланеца, Скъсай си ремъка, Скъсай си тениската. Мамка му, ти си дявола, тъкмо както го написа на гърба ти. Докога ще живеем по този начин? Реторичен въпрос. Ние сме обществото на реторичните въпроси и повтарящите се нещастия, където всичко се знае. И отново питаме през зъби.

Убива две девойки във вторник, обаче е тестван за алкохол и опиати в четвъртък? Това съществено ли е? Ако тази проба ще дефинира текста, по който този човек ще бъде измамен под отговорност, по какъв начин е допустимо да не я създадат незабавно при задържането му? Имал 50 нарушавания и присъди, само че карал кола от години без брошура? Що за осъществяване на закона може да е това? Цял ден обикалял София като вманиачен, само че нямало служители на реда, които да реагират? Що за предварителна защита би трябвало да е това? След убийството, този човек благодарение на служители на реда се прибира в дома си? Що за полиция би трябвало да е това?

Между другото, една от най-грозните български думи е „ гонка “. Това даже не е съревнование, а преследване, разбирате ли, с цел да има преследване, би трябвало да има „ бегане “. Да се бегаме или да се гониме. Все тая, тарикати.

И децата знаят къде са гонките в София. По бул. „ Черни връх “, по Околовръстното, по „ Пушкин “. Хайде, в този момент кажете ми, какъв брой пъти сте виждали служители на реда там?

Дори след убийството във вторник нямаше никакво оживление измежду чиновниците на реда в региона. Не видяхме масирано наличие по тези булеварди. Щели да стартират всеобщи инспекции? А какво става със скъпите и раздути спортни коли с задгранични номера? Или ще стопираме всички? Нови закони? Какви закони откакто и тези, които имаме не се ползват? Ние сме страната на безконечното очакване на нови закони и тоталното погребение на тяхното използване.

Хората даже се опасяват да подадат сигнал, тъй като не имат вяра на правораздаването. Имаме толкоз доста случаи, при които оплакваме новите жертви на следващото безумство, с цел да не се случи нищо. Нямам вест за вас – нищо чудно при верния юрист, при верния правосъден състав, да се окаже, че татуираното момче от вторник, ще е на открито след няколко години. А жертвите на такива като него няма да се върнат в никакъв случай.

Това е коментар за татуираните. Бързаците, които не ценят живота. Такива постоянно ще има. Но в случай че бяхме обикновено общество, такива щяха да поставят публично потребен труд по пандизите, а не да убиват по булевардите. Това е коментар за безсилието на нормалността и грозната, татуирана действителност, в която живеем.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР