Това е Канаан – ресторант в Берлин, собственост на израелец

...
Това е Канаан – ресторант в Берлин, собственост на израелец
Коментари Харесай

Евреин и палестинец, които държат ресторант в Берлин, призовават за край на войната

Това е Канаан – ресторант в Берлин, благосъстоятелност на израелец и палестинец.

Те споделят, че задачата им е поощряване на единството и мира на фона на войната сред Израел и Хамас. Оз Бен Давид споделя, че шокът от офанзивата на Хамас го е предиздвикал да затвори заведението. Но след това го отваря, виждайки че някои компании на негови сънародници са затворили заради опасения от антисемитски прояви.

" Градейки мостове между тях, търсейки общите неща, които споделяме, в случай че тези места бъдат затворени... тогава терорът ще победи. Трябва да покажем нещо друго ", сподели Бен Давид, притежател на ресторант

Оз и съдружникът му Джалил Дабит са отворили ресторанта, с цел да се опълчат на схващанията, че хора с тяхната народност не могат да работят дружно. Заведението се уголемява и наема личен състав, който отразява многообразието на Берлин – сирийци, египтяни, членове на ЛГБТ общността .

" Оз и Джалил привлякоха интернационално внимание със своя ресторант. Джалил споделя, че сходните им полезности са довели до партньорството им. Трудовият им опит тук им е разрешил да преодолеят компликациите и да продължат да работят дружно макар другия им генезис ", уточни журналистът от Euronews Кристина Йовановски.

" Въпреки че сме в разгара на война, не мога да ненавиждам колегата си, тъй като работим дружно от 9 години и вършим всички тези невероятни неща . Когато хората работят дружно, това ги сближава ", съобщи Джалил Дабит, притежател на ресторант.

Двамата ресторантьори желаят Канаан да бъде образец за съдействие за техните сънародници – израелци и палестинци. Но осъзнават, че смисъла на ресторанта надвишава това.

" Забелязахме какъв брой значимо е това място за локалните поданици, европейците, които живеят в Берлин, които търсят място, където я има болката и на двете страни ", прибавя Давид.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР