Това е историята на може би най-близкия опит до това

...
Това е историята на може би най-близкия опит до това
Коментари Харесай

Разкриха дълго пазена тайна! Вижте невероятната история за деня, в който едва не убиха кралица Елизабет II

Това е историята на може би най-близкия опит до това някой да убие кралица Елизабет II. През 1981-а Кристофър Джон Люис е проблематичен младеж от Нова Зеландия, който се прицелва със своята 22-калибрена пушка към Нейно величество по време на обиколката й в страната, хващайки на мушката си нейния костюм в нефритен цвят, написа Webcafe.bg.

Куршумът пропуща задачата си, само че съгласно кореспондент от уеб страницата Stuff и неговото следствие, представено от Guardian, младежът става захласнат от концепцията да заличи от света кралското семейство.

В същото време новозеландското държавно управление се пробва да прикрие какъв брой близо е бил самозваният терорист до това да убие кралицата.

Две години след опита за атентат младежът възнамерява да простреля принц Чарлз, който е на посещаване в страната. За задачата младежът се пробва да избяга от психиатричното поделение, в което се намира. А през 1995-а полицията на Нова Зеландия го изпраща на платена от страната почивка по време на ноемврийската обиколка на кралското семейство. Властите имат вяра, че ще е по-безопасно да дреме на някой бряг, вместо да търси метод да стреля по членове на монархията. Люис се самоубива в пандиза през 1997-а.



До 17-тата си година младежът към този момент има в досието си въоръжен обир, тенденциозен палеж и изтезаване на животни. Негови идоли са австралийският престъпник Нед Кели и американският сериен палач Чарлз Менсън.

В сряда, 14 октомври 1981-а, Люис поставя ръкавици и зарежда пушката си в изоставена тоалетна кабинка в постройка в най-стария град на Нова Зеландия - Дънидин. Неговата цел е колоната от коли пет етажа по-надолу, която съпровожда кралицата. По-късно в мизерния апартамент на момчето са открити отрязъци на английското кралско семейство, както и обстоен проект на обиколката на кралицата за деня.

Елизабет II таман слиза от своя Rolls Roys, с цел да поздрави събралото се голям брой от 3500 души, когато на тревистия прием се появява присъща цепнатина. Според някогашен служител на реда от поделението в Дънидин управляващите незабавно вземат ограничения да потулят това какъв брой сериозен е случаят като споделят пред английската преса, че шумът е бил от паднал наоколо знак. По-късно, след настоятелни въпроси от страна на публицистите лъжат, че звукът е бил от някого, който е палил пиратки наоколо.

Мнозина считат, че тогавашният министър председател Робърт Мулдуън се опасява, че в случай че се разчуе какъв брой близо е бил младежът до това да убие кралицата, кралското семейство няма да стъпи повече в Нова Зеландия.



Според годишния отчет на новозеландската полиция от 1981-а казусът с Нейно височество служи, с цел да подсети на всички за евентуалните опасности за кралските особи, най-много по време на техните обществени изяви.

Полицията разпитва момчето осем пъти. Люис от самото начало споделя, че е инструктиран да убие Елизабет II от англичанин който се показва с прякора " Снежния човек " и от който доста го е боязън.

По показания на Люис Снежния човек му споделя за про-нацистит, за дясното крило в Англия - Националния фронт, също така кани момчето за член на една от сходните групи, които към този момент се появяват и в Нова Зеландия.



По-късно младежът признава, че е бил посещаван от високопоставени държавни лица в Уелингтън по време на неговите 13-дневни разпити. Заповядано му е в никакъв случай и с никого да не разисква случая. Той е застрашен, че в случай че някой издаде детайлности към разпитите, към стрелбата или за постройката, от която е стрелял, ще го сполети орис, по-лоша и от гибелта. Това написа Люис в чернова на автобиография, открита до натрупа му, която е оповестена посмъртно.



Още доказателства за обсесията на младежа по кралското семейство излизат през 1983-а, когато той се пробва да обезоръжи надзирател в психиатричната клиника, в която е арестуван в желанието си да опита да убие принц Чарлз и невръстния тогава Уилям.

14 години след опита на Луис да отнеме живота на кралицата, монарсите се завръщат в Нова Зеландия през ноември 1995-а.

По това време Луис е на 31 години и продължава да съставлява сериозна заплаха за живота на кралицата, тъй че управляващите го пращат до Големия бариерен остров в северната част на страната с безвъзмезден престой, джобни пари и транспортно средство. Той въпреки всичко не е под 24-часово наблюдаване.

По време на своето 10-дневно заточение той стартира да се усеща като кралска персона. Полицията има две цели - да държи Луис надалеч от втория тур на монарсите и да скрият какъв брой близо е бил до това да убие кралицата по време на първото й посещаване. Всички обезверено се пробват да държат проблематичния юноша надалеч от светлините на прожекторите.

Никой не може да сглоби пъзела на това какво тъкмо се е случило, някои елементи се губят, други са прибавени като градски митове.



Мъри Ханан, който е представлявал Луис, споделя, че съзнателно не са желали да предявят обвинявания в държавна измяна, която тогава се санкционира със смъртна присъда, с цел да потулят опита за ликвидиране.

Фактът, че опитът за ликвидиране се случва в Нова Зеландия, е задоволително гореща политическа тематика. Когато Луис се изправя пред съда, неговият опит да убие кралицата е деградиран до нелегално владеене на огнестрелно оръжие и носенето му на обществено място. Опитът за ликвидиране - позор за полицията и държавното управление - безшумно и съзнателно е пропуснат.



Луис се самоубива в пандиза на 33-годишна възраст, до момента в който чака присъда за ликвидиране на млада жена и отвличането на детето й. Малко преди гибелта си той споделя на приятелката си за скандалния си опит за ликвидиране на британската кралица.

" По дяволите ", споделя й той, " По дяволите... не уцелих ".

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР