Това е историята на една жена, която е живяла много

...
Това е историята на една жена, която е живяла много
Коментари Харесай

Куртизанка, принцеса и убийца: необикновената история на Маргарит Алибер

Това е историята на една жена, която е живяла доста животи и е имала доста имена. Маргарит Мари, Маргарита Лоран, принцеса Фами и Маги Мелер. По време на житейския си път тя се трансформира от продажница в кралска брачна половинка и най-после в обвинена по делото за убийството на брачна половинка си - скандал, който шокира обществото.

Дали е била манипулативна килърка? Била ли е същински влюбена? Отговорите, както и доста други неща за тази невероятна жена, не са толкоз елементарни.

Родена на 9 декември 1890 година, Маргарит Мари Алибер е най-голямата щерка на оскъдно парижко семейство. Тъй като и двамата ѝ родители работят за парижкия хайлайф, Маргарита израства с пристрастеностите на парижка дама от висока класа . С хубост, сходна на тази на брачна половинка на граф, Маргарита Мари Алибер постепенно се трансформира в прелестна, умна и изтънчена жена с ослепително бъдеще, до момента в който не се развиват трагични събития.

На петнайсетгодишна възраст родителите на Маргарит я държат виновна за съдбовния случай с четиригодишното ѝ братче. За наказване родителите ѝ я изпращат на интернат при околните сестри на Мария. Там тийнейджърката е безмилостно бита и ругана от локалните монахини. Въпреки това, и макар оскъдното количество обучение, Маргарит се научава да пее и да придобива нужните обществени умения, като в същото време построява твърдоглав темперамент.

Година по-късно Маргарит забременява с щерка си, Реймонда , от незнаен мъж и е изключена и изпратена у дома. Въпреки желанието на Маргарита да не помни тези несгоди, тези травматични събития мощно оформят личността на парижанката .

От певица в бара до същинска звезда

Веднага откакто Маргарита се завръща, тя се изправя пред сложна борба в търсене на работа. Тъй като е извънредно бедна, тя изпраща щерка си да живее в селска плантация в Централна Франция. Въпреки това тийнейджърката е твърдо решена да се измъкне от бедността и да заживее изтънчения живот, към който има податливост. В епохата на куртизанките и нощните дами проституцията се оказва идеалната опция за Маргарит.

Маргарит стартира да се занимава с улична проституция . Тя стартира да очарова мъжете по време на певческите си осъществявания в локалните питейни заведения, а през нощта се прибира у дома с най-богатите от тях. Дребна, със ярък загар и дълга кестенява коса, Маргарит имала чудноват, провокативен сексапил, който мъжете намирали за извънредно прелъстителен. Не след дълго тя притегля вниманието на мадам Денар, собственичка на обществен дом от висока класа. Денар схваща, че Маргарит е доста по-красива и интелигентна от множеството куртизанки, и я взема под крилото си. Под нейно управление шестнадесетгодишната Маргарит открива и усвоява изкуството на куртизанките и просперира като куртизанка от висока класа .

През 1907 година Маргарит стартира първата си сантиментална връзка с четиридесетгодишния, женен и богат търговец на вино Андре Мелер. Скоро Маргарит си присвоява семейството му "Мелер ", макар че в никакъв случай не подписват брак. Връзката им завършва през 1913 година и Маргарита получава двеста хиляди франка от някогашния си ухажор. Благодарение на тази спекулация тя схваща по какъв начин да си изкарва прехраната , като съблазнява и ухажва богати мъже.

От държанка на един принц до килърка на различен

С течение на годините Маргарита израства стремглаво като куртизанка и стартира да търси друга могъща спекулация. По стичане на събитията, кралското семейство търсело опитна куртизанка, която да запознае принц Едуард (бъдещия крал Едуард VIII) с порядките на буйната спекулация. По това време през 1917 година Едуард, тогава граф на Уелс, е във Франция като офицер от Гренадирските гвардейци на Западния фронт по време на Първата международна война.
 7 дами от историята, които се изправят против нормите  7 дами от историята, които се изправят против нормите  7 дами от историята, които се изправят против нормите  7 дами от историята, които се изправят против нормите
Официалната среща сред двамата е проведена от аристократичните другари на Едуард. Едуард мигновено се влюбва в хубостта ѝ. Той скрито посещава обичаната си, когато военните му отговорности разрешават, и ѝ изпраща до двадесет любовни писма , когато е на работа. Освен че показва възприятията си към Маргарит, Едуард загатва и за напредъка на военния фронт, както и за унизителни мнения по адрес на татко си, крал Джордж V.

След буйната едногодишна спекулация Едуард губи интерес към своята куртизанка и се насочва към омъжена жена - Фреда Уорд. Съкрушена, Маргарита ловко употребява писмата на Едуард , с цел да го изнудва за големи суми пари. Тя обаче взема решение да се отдръпна и да резервира коза си за изнудване, с цел да се концентрира върху новата си цел: Шарл Лоран, богат млад офицер от военновъздушните сили. Маргарит скоро се омъжва за Шарл като собствен първи легален брачен партньор през 1919 година и приема името му "Лоран ". Макар че бракът им приключва с бракоразвод в границите на шест месеца, Маргарит събира колосално бракоразводно обезщетение, както е възнамерявала.

Marguerite Alibert, later to become Princess Marguerite Fahmy. The first Mistress of Edward VIII, wearing her riding habit with crop. Who could possibly resist!?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР