Това е история за любовта, но и за сблъсъка между

...
Това е история за любовта, но и за сблъсъка между
Коментари Харесай

Недостъпна градска среда и нормативни пречки затрудняват хората с увреждания

Това е история за любовта, само че и за конфликта сред един млад мъж с увреждания и институциите. Героите на този репортаж неотдавна живеят дружно в столичния квартал " Люлин ". Блокът им, обаче, не е наличен за трудноподвижни хора. В устрема си да изградят рампа за инвалиден стол във входа си, двойката се натъква на поредност от законови парадокси.

Заедно са от година и половина. Съдбата ги среща по работа, бързо обаче, осъзнават, че желаят да бъдат повече от сътрудници. Историята на Стефан и Йоана е почтена за сюжет на холивудски филм. Тя работи от 11-годишна като персонален помощник на хора с увреждания.

Днес към този момент на 18, Йоана е първа година студент в УНСС и по едно и също време с това работи. Той - Стефан, е дете на " страната ". От 9-годишен живее в разнообразни институции, има ТЕЛК-ово решение, съгласно което е със 100-процентова неработоспособност. Към днешна дата учи в УНСС и по едно и също време с това работи в телекомуникационна компания.

Преди три седмици съумяват да осъществен общата си фантазия - да имат същински дом. Наемат квартира в столичния квартал " Люлин ". Във всяка приказка, обаче, преди щастливия край, героите са принудени да преминат през редица тествания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР