Това е грубо нарушаване на правилата. Служителите не са били

...
Това е грубо нарушаване на правилата. Служителите не са били
Коментари Харесай

Граничните полицаи на Аерогарата били да ядат, пушат и до тоалетна

Това е жестоко нарушение на разпоредбите. Служителите не са били на местата си и част от пасажерите са минали без да бъдат тествани.

Това сподели на специфичен брифинг пред постройката на Министерство на вътрешните работи шефът на Групово дело "Гранична полиция " основен комисар Светлин Кичиков. Той разкри детайлности за случая със самолета, който се е приземил в следобедните часове на 20 март на летище София и пасажерите не са били тествани от чиновници на "Гранична полиция ". "Всички минали лица са открити и тествани след това. Сред тях няма търсени. Твърдо заявяваме, че това е неприемлив пропуск. Служителите са седем. В момента им се смъкват показания. Някои изясняват, че не е имало полет и отишли до тоалетна, а други са били на открито пред терминала. Опит за прикриване на случая от страна на управлението на Гранична полиция не е имало. От страна на чиновниците може и да е имало подобен опит ", добави той.

"Проверките не престават. Прави се вътрешна такава. Разпоредил съм дисциплинарно произвеждане на 13 души ", сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила. "Обхваната е цялата верига, дружно с ръководителите на промяна. Виновните ще бъдат отстранени от работа до привършване на инспекциите и на тяхно място ще вземем хора от Бургас и Варна, които са готови. Премиерът разпореди да се направи разбор и го вършим. Това е неприемливо. Единият отишъл да пуши, другият да се храни. Как по този начин изчезват тези хора? Разпоредил съм и инспекция на отдел "Вътрешна информация ". Ние също не знаехме за този случай. Докладната е пристигнала с един ден забавяне. Трябва да почистим това петънце. Нашите сътрудници са удовлетворени от нашата работа и по какъв начин охраняваме границата. Продължаваме да работим. Не изключвам умишлени дейности, тъй като обясненията на чиновниците са несвързани. Тези хора са направили незаконно нарушаване на разпоредбите. Искаме да изясним всичко, с цел да може тези хора да получат нужното наказване и да не може да се защитят пред съда ", закани се вътрешният министър.

"Това, че сме получили докладната с един забавяне, също ще е обект на инспекцията. Ръководството разгласи, че са желали първо да схванат дали е имало прекосяване на пасажери. Нарушението е огромно и ще бъдат взети всички нужни ограничения ", сподели от своя страна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР