Това е голяма седмица за инвеститорите в акции, като няколко

...
Това е голяма седмица за инвеститорите в акции, като няколко
Коментари Харесай

6 акции, готови за удивителни печалби

Това е огромна седмица за вложителите в акции, като няколко от най-големите американски компании регистрират приходите си за третото тримесечие. Повечето специалисти чакат приходите да бъдат ниски, като трендовете, следени по-рано през годината, се чака да продължат и през третото и четвъртото тримесечие. Въпреки това, има няколко акции измежду следените, които евентуално биха могли да доведат до разтрошаване на облагите, написа InvestorPlace.Печалбите на фирмите движат цените на акциите. Фирмите могат да реинвестират облагите си и евентуално да връщат облагите на акционерите като дивиденти. Освен това някои от най-мощните компании също могат да регистрират спад в тримесечните облаги, само че устойчивият напредък на облагите нормално корелира с по-високите цени на акциите с течение на времето.Въпреки това, за фондовия пазар, ориентацията е това, което ще движи цените. Пазарът на акции е предвидлив и фирмите, които регистрират финансовите си доклади в сходство с упованията, може да не видят доста придвижване на акциите си. Като се има поради това, шестте акции, разисквани в публикацията, евентуално ще надминат и ще обезпечат облаги много пред консенсусните прогнози.Mastercard (MA)
Консенсусна прогноза на EPS: $ 2.57EPS през последните години: 2.37 $
Mastercard (NYSE:MA) е едно от най-реномираните имена в световния платежен бранш, предлагайки разнообразни платежни решения под известните си марки. С течение на годините компанията се трансформира в освен това от процесор за заплащания, като се впусна в услуги с добавена стойност, които постоянно допълват предложенията на платежната мрежа. Следователно, тя продължава да се възползва от мрежовите резултати и големия си мащаб.С внезапен спад в търсенето на пътувания по време на пандемията, Mastercard видя голям спад в резултатите си от горната и долната линия. Въпреки това, през последната година, тя е набрала скорост и продължава да демонстрира мощни резултати на гърба на постоянните потребителски разноски. Приходите на компанията за второто тримесечие означиха здравословен взрив от 58% в трансграничните транзакции, като поправените й доходи от 2.56 $ надминаха прогнозите с удобна разлика. Анализаторите чакат още едно стремително показване през третото тримесечие, което предвещава положително за вложителите в МА акции.TotalEnergies (TTE)
Консенсусна прогноза на EPS: $ 3.91EPS през последните години: 1.76 $
TotalEnergies (NYSE:TTE) е петролен и газов колос с безукорен опит в увеличението на резултатите си от горната и долната линия. Компанията се възползва от по-високите цени на петрола през първата половина на годината, публикувайки рекордни парични потоци. Тя генерира обилни свободни парични потоци от 20 милиарда $ през първото полугодие, с 10.8 милиарда $ единствено през второто тримесечие. Очаква се резултатите за третото тримесечие да се намалят по отношение на тези от второто, само че въпреки всичко би трябвало да доведат до обилни свободни парични потоци.Освен това компанията е свършила забележителна работа по създаването на най-хубавите активи за произвеждане на нефт. Инвестиционният й аршин за нови активи е да бъде печеливша под 30 $ за барел след налози. Предвид упованията цените на петрола да се възстановяват в бъдеще, сходен капиталов аршин вещае удивително положителни резултати за дълготрайната доходност на компанията. По този метод, това е една от акциите, която да следите за повече облаги.Caterpillar (CAT)
Консенсусна прогноза на EPS: $ 3.21EPS през последните години: 2.66 $
Caterpillar (NYSE:CAT) е едно от най-големите имена в машиностроенето, най-известно с повсеместното си строително съоръжение. Неговият търговски микс се е развил през годините, в това число огромни ресурсни промишлености и компании за енергийно и транспортно съоръжение. Освен това, с цел да понижи цикличността на бизнеса си, компанията влага съществено в сегмента на услугите и следпродажбите, който може да удвои продажбите до 28 милиарда $ до 2026 г.Безброй насрещни ветрове натежаха върху резултатите на CAT в последно време. Някои насрещни ветрове включват забавянето на растежа в Китай, слабия строителен пазар в Съединени американски щати и валутния напън. Въпреки това, разнообразният й микс от продажби й оказа помощ да се оправи с актуалните насрещни ветрове. Очаква се компанията да означи необикновен марж на оперативната облага през втората половина на годината, с по-високи размери на продажбите и ценова реализация. Също по този начин, CAT е свършила чудесна работа за компенсиране на разноските с нараснало ценообразуване, тематика, която би трябвало да продължи и през третото тримесечие.Equinor (EQNR)
Консенсусна прогноза на EPS: $ 1.78EPS през последните години: 0.85 $
Със седалище в Норвегия, Equinor (NYSE:EQNR) е водеща интегрирана енергийна компания в международен мащаб, с интервенции в над 30 страни. Тя е вторият по величина снабдител на природен газ в Европа и водещ продавач на недопечен нефт в района.Повишените цени са от изгода за равноденствието сега, като приходите й нарастват с над 128% на годишна база. Освен това нейната облага е повишена с над 249% през последните 12 месеца, като индикаторите за нейната доходност се повишават заради по-високите цени. Освен това, защото Европейски Съюз се стреми да размени газа от Русия, Equinor ще се възползва извънредно доста от големия растеж на търсенето. Ето за какво EQNR акциите остават едни от най-хубавите за наблюдаване в дълготраен проект, което се отразява в мощните консенсусни оценки за третото тримесечие.KLA Corporation (KLAC)
Консенсусна прогноза на EPS: $ 6.23EPS през последните години: 4.64 $
KLA Corporation (NASDAQ:KLAC) е пазарен водач в сегмента за диагностика и надзор на процесите (PDC) в бранша на полупроводниците. Той има 50% дял на пазара на PDC с повече от 48 000 инструмента, установявайки лидерската си позиция в пространството.Последните резултати илюстрират смисъла на нейните принадлежности за възходящия лист от клиенти. Въпреки многочислените насрещни ветрове, тя означи здравословен растеж на приходите и облагите през второто тримесечие. Компанията чака още едно зрелищно показване в идните си тримесечни резултати, демонстрирайки стабилно показване и наблягайки сериозния темперамент на своите услуги като фактор за цифрова промяна. Освен това компанията възнамерява да усили продажбите си приблизително с 9% до 11% годишно до 2026 година и възнамерява да върне почти 85% от свободните си парични потоци на акционерите. Така че това е една от най-хубавите акции, които да държите под око.Suncor Energy (SU)
Консенсусна прогноза на EPS: $ 1.40EPS през последните години 0.56: $
Suncor Energy (NYSE: SU) е високодоходна канадска компания за рандеман на петрол, която създава синтетичен недопечен петрол от нефтените пясъчни залежи в Канада. Тя предлага превъзходна дивидентна рентабилност от 4.6% и е удивително подценена спрямо съперниците си. Освен това тя може да се похвали с водещ в бранша маржин профил с над 18% ливъридж на свободния паричен поток.Suncor надвиши задачите за продажби с 2.4 милиарда $ през второто тримесечие, като анализаторите и компанията усилиха прогнозите за приходите за годината с повече от 200%. Suncor се възползва от възобновяването на цените на горивата, което би трябвало да резервира по-голямата част от облагите й след 2022 година Може би това е лесна инвестиция в своята ниша, тъй като се търгува единствено при 1.1 пъти форуърдните продажби, почти 39% по-ниско от 5-годишната си междинна стойност. Това прави SU една от акциите, които да следите за звездна облага.*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на финансови активи на фондовите пазари.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР