Това е голям успех за страната ни, но борбата с

...
Това е голям успех за страната ни, но борбата с
Коментари Харесай

Клаус Йоханис за премахването на мониторинга: Това е голям успех за страната ни

Това е " огромен триумф " за страната ни, само че битката с корупцията не би трябвало да стопира до тук. Така румънският президент Клаус Йоханис реагира на новината, че Европейската комисия приключва механизма за съдействие и инспекция за България и Румъния.

“Отне доста време, положихме доста труд и в последна сметка успяхме. Мисля, че можем да заключим, че Румъния се е трансформирала, тя е правова страна, тя е страна с функционираща правосъдна система. Но би трябвало да подчертая, че в този момент не е моментът да забавяме битката с корупцията. Време е да се ускори битката с опиатите и битката с укриването на налози. Днес е прекрасен ден за Румъния “, съобщи президентът.

По-рано денем Европейската комисия разгласи, че публично закрива Механизма за съдействие и инспекция (CVM) за България и Румъния. Той беше въведен през 2007 година, при присъединението на двете страни към Европейския съюз, като преходна мярка, предопределена да улесни постигането на прогрес в промяната на правосъдната система и в тази на антикорупционните ограничения, както и във връзка с проведената престъпност, в тази ситуация с България. Сега Комисията анулира двете решения, с които е основан този механизъм.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР