Това е голям и сложен проект и аз съм изключително

...
Това е голям и сложен проект и аз съм изключително
Коментари Харесай

Иван Тотев: Горд съм, че започнах работа по проекта за пл. Централен

" Това е огромен и комплициран план и аз съм извънредно горделив, че започнах работа по него ". Това съобщи кметът Иван Тотев от трибуната на локалния парламент по време на дебатите за настилката на пл. " Централен ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. " Щом сме почнали работа, сигурно ще я свършим, а дали аз ще отрежа лентата, няма значение. Важното е, че пловдивчани ще имат нов площад. "

Градоначалникът не пропусна да регистрира многото работа, свършена от 2012 година досега. " Тогава започнахме с археологическите разкопки, организирахме конкурс, няколко години съгласувахме задание за планиране, което да бъде в конкурсната процедура, по-късно се оказа, че би трябвало да урегулираме границите на Цар-Симеоновата градина, като се наложи те да бъдат изменени. След това започнахме работа по Форум – Юг, след това по Форум – Изток. Сама по себе си конкурсната процедура бе извършена по всички правила – участници от страни от 6 континента, интернационално жури, етапност, гласоподаване на спечелилия. Проектите обаче се оказаха неприложими, по тази причина се стигна до сегашната процедура по инженеринг. "  

Необходимостта от ново решение по плана, касаещо настилката, пък, Тотев изясни с концепциите, зародили след извършеното публично разискване, както и с рекомендациите на ЕСУТ. При всеки случай Общинският съвет ще би трябвало да гласоподава най-малко още едно решение по плана и то е обвързвано с спомагателните средства за гранитната настилка. Това, обаче, ще се случи по всяка възможност следващата година, разясни кметът. Очакванията са тъкмо следващата година целият обект да бъде приключен.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР