Това е големият проблем от дълго време насам. На практика

...
Това е големият проблем от дълго време насам. На практика
Коментари Харесай

Бойко Найденов за Гешев и Сарафов: Случващото се е безумно

Това е огромният проблем отдавна насам. На процедура сега ще го проверява прокурорът, на който се разпореди тази кореспонденция. Доколко това следствие ще е без значение, е различен въпрос. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният шеф на Националната следствена работа Бойко Найденов  Бойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 година приключва Академията на Министерство на вътрешните работи - компетентност, запитан кой ще проверява основния прокурор, откакто през днешния ден зам.-главният прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. внесе сигнал за три закононарушения против.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против основния прокурор Иван Гешев и желаната му оставка 216
Това, което се случва в правосъдната власт, е безумно. Такова нещо дълго време не се беше случвало и надали някой е очаквал, че ще се случи. Затова Висшият правосъден съвет не би трябвало да закъснява да се произнесе по проблема и да вкара някакъв ред, съобщи Найденов.

Замерянето с компромати оставя горчив привкус у всеки един от нас. Пленумът на Висш съдебен съвет би трябвало да се събере, да изслуша забърканите в тази опера и да вземе решение, добави той.

Разковничето в целия този проблем е разкриването на гърмежа покрай кортежа на основния прокурор. Дали е бил ориентиран към ликвидиране, заплашване или е инсценировка, би трябвало да бъде открито по неоспорим метод от проверяващите органи. За мен е решение да се разпореди следствието на органите на Министерство на вътрешните работи, да се разкрият причинителят, подбудителят и какви цели преследва този гърмеж, тъй като той отпуши цялата канонада, която виждаме в последните дни, означи Бойко Найденов  Бойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 година приключва Академията на Министерство на вътрешните работи - компетентност.

В отговор на въпрос някогашният началник на Национална следствена служба уточни, че политиката въздейства в правосъдната власт, най-малкото във връзка с тримата огромни в правосъдната власт (главния прокурор, ръководителя на Върховния касационен съд и ръководителя на Върховния административн съд – б.ред.), както и при избора на членовете на Висш съдебен съвет. Дали това е позитивно или не, виждаме сами, разяснява Найденов.

Една дълбока конституционна промяна, в това число и в прокуратуратра би решила проблемите с държавното обвиняване Такъе вид прокуратура, наследена от руския режим, мисля, че остана единствено в България и в Русия. Този проблем не се тушира от 30 година насам, сподели още някогашният шеф на Националната следствена работа.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР