Това е годината на Специализираната прокуратура. Според проучванията 83% от

...
Това е годината на Специализираната прокуратура. Според проучванията 83% от
Коментари Харесай

С. Цацаров: 2018-та е годината на Специализираната прокуратура

" Това е годината на Специализираната прокуратура. Според изследванията 83% от хората симпатизират и утвърждават работата на прокуратурата. Но е значимо по какъв начин ще приключат те, за нас е значимо да има неоправдателни присъди, това е мерило за работата ни ", разяснява пред Българска национална телевизия основният прокурор Сотир Цацаров.

" Критиците на прокуратурата не се менят като лица, в случай че щете като убеждения. Менят се единствено тезите им. Съвсем до скоро тезата беше-бездействаща прокуратура, спрямо Румъния. Сега, когато започнахме да преследваме фигури, за които не можеше и да се намерения преди години, и опорните точки са: в деяние е пусната репресивна машина. Хората са едни и същи, ползите им са едни и същи, само че това, което се случва в този момент не е комфортно за тях. Техният проблем сега е, че дейностите на прокуратурата може да засегне самите тях. Огромната част от българските жители не са придобили вестник на 28 години, след това не са придобили привотизирано дружество, и да се первърнал в " честен стожер ". Сега е пристигнало време да им се зададат въпроси, чиито отговори те даже са не запомнили, тъй като в никакъв случай не са допускали, че ще им бъдат заложени ", изясни той рецензиите против прокуратурата.

" Арестите и маските ще допринесат за екшътна, само че не и за успеваемостта. по тази причина приканвам за мярка и за потребление на опциите на закона. Няма да вляза в разговор с 12 по ред несъгласие на президента и неговото отражение върху законодателния развой. само че не става дума за скришен арест. От момента на задържането му, той ще има цялостен контакт с юрист. Предвижда се уведомяването на конкертни лица да бъде отсрочено за избран период, тази мярка е рационална, само че би трябвало да се уточни. Тази мярка е използвана единствено за най-тежките закононарушения. Тук не става дума за политическа рецензия, че се постанова принуда. Става дума за прецизиране. Ако ветото послежи за тази цел, то ще работи. Не защищавам нито президента, нито Народното събрание, приказвам от правна позиция ", разяснява той ветото на президента по по този начин наречения " скришен арест ".

" Точните думи на Лозан Панов бяха, че слагам чадър над приятелите си. Ако симсъла на същестуването му е да подлага на критика основния прокурор дано го направи. Ние с него имаме напълно разнообразни ценностни системи, по тази причина връзката ни е единствено по обвързване. За времето от прословутата тирада " Не на страха " досега съм чул от него единствено рецензии, освен към мен, към Народно събрание, към кого ли не ", сподели Цацаров във връзка несъгласията си с ръководителя на Върховен касационен съд.

" Предложих мехавизми за отвоторност на основния прокурор и на по този начин наречените " тримата огромни ". За това не е нужна смяна на Кноституцията, следва тази смяна в Закона за правосъдната власт още през идната година. И по този начин ще падне още една опорна точка за недосегаемостта на основния прокурор ", заяви той.

По думите му, за пръв път тази година за написването на мониторинговия отчет на Европейски Съюз не са " употребявани доноси ", по тази причина е толкоз положителен.

" Когато коментираш дело, по което ти заплащат, тъй като си бранител, дано не се лъжем, ти изразяваш позицията си точно поради това ", съобщи той във връзка изказванията на отбраната, че Десислава Иванчева е почтена.

" Що се отнася до умийството в Русе, това беше най-запомнящото се в персонален проект за 2081 година. Няма никакво подозрение, че убийството е поради професионалната активност на Маринова. Но дано не забравяме, че българи, посредством медиите си внушиха, че в България убиват проверяващи публицисти ", разясни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР