Това е глуха улица за България, така бившия служебен премиер

...
Това е глуха улица за България, така бившия служебен премиер
Коментари Харесай

Близнашки: Президентската република е глуха улица за България

" Това е глуха улица за България ", по този начин някогашния длъжностен министър председател и специалист по конституционно право проф. Георги Близнашки разяснява откъслечните апели за президентска република пред bTV.

По думите му, парламентарната народна власт е едно от дребното скъпи неща, които сме постигнали в " този тежък и безконечен преход ".

Най-ретроградните среди в нашето общество постоянно са тласкали към авторитаризъм, България не би трябвало да влиза в този капан, уточни Близнашки. Държавниците ни би трябвало да са по-внимателни в изрече и да не се увличат в мощни думи , тъй като това ще има дълготрайни последствия, посъветва той.

" Всички, които се напъват за президентска република, идват от избрани среди и се провалят с лекост . Не считам, че на хоризонта се задава Велико национално заседание ", добави конституционалистът. Според него Българската конституция е най-хубавата в цяла Източна Европа.

Според някогашния длъжностен министър председател няма война сред институциите. Така той разяснява разменените реплики сред президента Румен Радев и ръководещите .

 Цветанов нахока президента за огромните му комплекси
Цветанов нахока президента за огромните му комплекси

ГЕРБ похвалиха напъните си за одобряване на страната ни като интернационален фактор

Припомняме, в сряда, 18 април, ръководителят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов разгласи, че огромните упоритости идвали от огромни комплекси . Повод за думите му беше изказаната концепция на президента Румен Радев, че е допустимо да сътвори своя партия след президентския си мандат.

Малко по-късно денем министър председателят Бойко Борисов съобщи, че ще праща министрите си на доклад при президента за публичните поръчки , защото президентът беше споделил в речта си пред студентите в УНСС, че не вижда какво се строи на " строителната площадка " България.
По-късно Цветанов разгласи, че стопира да приказва за президента.

" Война няма и е доста значимо медиите да не предизвикват сходен конфликт. Това е доста рисково - когато вкарваме институциите във война, не би трябвало да се позволява това . Има публицисти, които упорстват президентът да смъкна държавното управление, имаше такива изказвания.
На собствен ред президентът би трябвало да е доста внимателен, когато взема решение да каже някои истини, които вълнуват обществото , тъй като той е съдия, а не страна в спора. Когато опозицията е слаба, каквото и да направиш, не можеш да ѝ окажеш помощ изключително. А и не би трябвало да се опитваш да го правиш ", изясни Близнашки.

 Илияна Йотова: Няма война на институциите, има истини, които споделяме без боязън
Илияна Йотова: Няма война на институциите, има истини, които споделяме без боязън

Щях да желая оставката на обществения министър, изясни вицепрезидентът

Припомняме, по-рано и вицепрезидентът Илияна Йотова изясни, че няма война сред институциите . От президентството казвали на глас някои истини, тъй като хората са ги избрали и те са им дали обещание това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР