Това е фалши дебат за fake Конституция, текстовете са мъртвородени.

...
Това е фалши дебат за fake Конституция, текстовете са мъртвородени.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Това е фалшив дебат за fake Конституция, текстовете са мъртвородени

Това е фалши спор за fake Конституция, текстовете са мъртвородени. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада по време на разискванията за измененията в Конституцията, съобщи кореспондент на “Фокус "

“Вносителите на плана за Коснтитуция не демонстрират никакво почитание към нито един професор, а юристите към нито един собствен учител, тъй като това, което се случва през днешния ден, е подправен спор за fake конституция ", съобщи Нинова.

" Три часа ще отделим, а може би и повече, за fake спор за fake Конституция, тъй като разясняваме текстове, които са мъртвородени и които на второ четене въобще няма да бъдат гласувани ", безапелационна бе тя. 

Нинова означи, че вносителите се отхвърлят от промяната на националния празник, двойното поданство, от правосъдната промяна и признавали, че измененията за служебните държавни управления, както са ги предложили, не работят и ще ги засилят. 

“Какво остана от тези текстове, които ние четири часа безусловно безсмислено дебатираме ", добави тя.

Според водача на Българска социалистическа партия ръководещото болшинство не е постигнало консенсус по нито една от измененията. 

“Няма никакъв консенсус. Нямате базов консенсус в обществото. 50 негативни мнения. Не единствено от viva profesores, освен от учените, от тези, за които вършиме тази правосъдна промяна - съдии, следователи, прокурори, юрисконсулти, Висш правосъден съвет, Инспекторат - всичко е срещу ", съобщи тя. 

Нинова счита, че измененията в правосъдната система ще засилят политическото въздействие. Поздрави Бойко Рашков за изразената му позиция по-рано по време на дебата. 

Тя още веднъж прикани президента Радев да внесе своя план на Конституция. Обеща Българска социалистическа партия да внесе тези оферти, които бъдат избрани като “смислени ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР