Това е епизод от една сага, която няма да спира

...
Това е епизод от една сага, която няма да спира
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Правителството рискува да скача от криза в криза

" Това е епизод от една сага, която няма да стопира да следим през целия мандат на Кирил Петков. Причината, е че негова политическа линия е да се дистанцита от прокуратурата и да демонстрира отношението си към нея. На тази основа стъпва структурата на днешното ръководство, вследствие на митингите ", това съобщи политологът Димитър Ганев пред Българска национална телевизия във връзка вчерашния разпит на премиера Кирил Петков.

" Не мисля, че това ще е заключителен епизод. Предстои нов епизод напълно скоро с оставката на Иван Гешев. В последна сметка, в случай че се тегли чертата мисля, че успеваемостта на тази правосъдна промяна ще бъде доста ниска. Има два разновидността за проблема правосъдна промяна. Единият е, когато се каже, че това е главен приоритет и се седне на разоговри с опозицията, тъй като има потребност от конституционно болшинство ", а вторият е да се взривят връзките с опозицията и се погребе правосъдната промяна. Катерично считам, че е взето решение за втория сюжети, тъй като не може да арестуваш водача на опозицията и да очакваш по-късно тя да договаря с теб ", акцентира специалистът.

" Гешев ще дава борба, само че в това време не считам, че самун и представление е формулата. Тези май в действителност мислят да го карат до край, да вкарат хора в пандиза ", съобщи от своя страна Първан Симеонов.

По думите му може да се стигне миг, в който България да се върне в обстановката от 90-те години.

" Ако това продължи държавното управление рискува да скача от рецесия в рецесия. Така рискува да обръща внимание на незабавното, само че не и на значимото. Важното е това, за което те бяха определени. Това е опитът България да се оттласне от политическото безвремие при Борисов и да направи крачка нагоре ", добави той.

" Час по-скоро България би трябвало да покаже двигателна сила и субектност другояче се връщаме в действителност в 90-те години ", съобщи Симеонов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР