Това е емблема. Една истинска столица трябва да има маратон

...
Това е емблема. Една истинска столица трябва да има маратон
Коментари Харесай

Анатоли Илиев: Една истинска столица трябва да има маратон

" Това е емблема. Една същинска столица би трябвало да има маратон или колоездене, или 3-4 емблематични събития, които да дават образ. Само ще загатна, че имаме над 900 задгранични участници тази година, а пък всичко това води единствено до позитивни страсти на тези, които бягат, тъй като те не идват единствено за надпреварата, те идват да се разходят, да прегледат София, да вършат фотоси и надлежно да пропагандират в съответните страни - състезатели от 46 страни ", разгласи Анатоли Илиев, един от уредниците на Софийския маратон 2022, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Интересът към Софийски маратон 2022 е рекорден
Маратонът на София започва при голям интерес и прелестно време, като над 4000 души се подредиха на старт/финала на площад Александър Батенберг в центъра на столицата, с цел да вземат присъединяване в едно от най-големите спортни събития в България за годината.

За четвърти следващ път Софийският маратон ще се състои по сегашното трасе, което е доста по-удобно за участниците, маршрутът минава през знакови за града места и здания. Всичко това спомага емблематичното за българската столица събитие да придобие още по-класен и прелъстителен тип, с което да отговори на международните стандарти.

Илиев разкри, че към тазгодишното издание на маратона е имало голям интерес, в това число и от чужбина. " За състезателите и феновете е най-важно този маратон да протече в същинския му тип. Имаме 42 км. с доста мощно наличие на кенийци, етиопци и мароканци. На 10 км. взрив на записващите, което доста ни радва, тъй като значи, че към този момент доста хора бягат и живеят по метод, който би трябвало. Свършиха ни 1700 номера, по-късно в допълнение пускахме. 21 км. става една доста мощна и класическа отдалеченост, пуснахме и 3-километрова отдалеченост, която не бяхме правили от две години поради коронавирус. До момента има над 800 записали се и на нея. Този маратон може да бъде един от най-успешните и най-добре посетените, чакаме и достиженията, тъй като времето е повече от съвършено за маратон. Те (водещите състезатели) идват с 2:11-2:12, този резултат във всеки маратон ще бъде в челните 20. Ако бягат в границите на 2:13-2:14, а някой бяга под 2:12, за нас това ще бъде отлично, тъй като ние даваме опция, а пък резултатите зависят от спортистите ", разяснява Илиев.

" Естествено, неудобствата постоянно съпътстват, тъй като София стана над двумилионен град, само че всеки би трябвало да си откри място в този град и когато има едно такова събитие да го приема с позитивна настройка и да няма отрицателни страсти. През предходната година не сме имали и един сигнал, подаден от жители, че сме предизвикали неудобства или че нещо се е случило. Продължаваме тази наклонност, считаме, че тя към този момент е станала трайна и няма да се получават отрицателни реакции ", сподели още той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР