Това е елитът на женския ни бокс, като всяка от

...
Това е елитът на женския ни бокс, като всяка от
Коментари Харесай

Севда Асенова е сред шестте боксьорки, които ще представят България на световно първенство

Това е елитът на женския ни бокс, като всяка от тях може да донесе орден от международното и квота от Игрите, сподели треньорът на националния тим по бокс за дами

Старши треньорът на националния тим на България по бокс за дами Борислав Георгиев изрази задоволството си от формата, желанието и старанието, които демонстрират състезателките от началото на подготовката си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Боксьорките са на лагер в „ Дианабад “, където се готвят под наставленията на Георгиев и Роман Цветков. Подготовка от предходната седмица стартираха Севда Асенова, Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Станимира Петрова, Светлана Каменова и Аслъхан Мехмедова.

„ Изключително удовлетворен съм от всички девойки, поради че тренировките са доста тежки. Сутрин упражняваме по два часа, два часа и половина, вършим мощ, обемни кросове по 10 километра, вървим три пъти в седмицата на кондиционни тренировки в НСА, следобяд вършим не по-малко от 18 рунда. В тима има страхотна атмосфера и към този момент всичко върви доста добре. Надявам се да продължи по този начин до международното и олимпийската подготовка. Амбицирани са девойките, само Севда Асенова имаше дребен проблем с коляното след подготовка в Русе. Направиха ѝ ядрено-магнитен резонанс. Слава богу, всичко е наред, тя стартира малко по-късно, само че е задоволително опитна, тъй че бързо ще влезе в темп “, разяснява Георгиев.

Той добави, че всичко, което е изискал от федерацията, е било обезпечено на 100 %, с цел да могат националките да се усещат обезпечени и да мислят единствено за продобиване на медали през март от международното, както и на квоти през лятото от Европейските игри.

„ Ще участваме с най-хубавото в Полша през лятото. Планираме там да бъдем с четири девойки, а на международното да бъдем с шест. Това е елитът на женския ни бокс, като всяка от тях може да донесе орден от международното и квота от Игрите. Високи са ни упоритостите, само че и капацитетът е разполагаем, тъй че би трябвало да се оправим. Отборът е обединен, по през целия ден сме дружно, работим съсредоточено, имаме общи цели, тъй че всичко зависи от нас “, сподели още Георгиев.

Първият огромен тест пред боксьорките ще бъде шампионатът за купа „ Странджа “ през февруари.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР