Това е едно високомерие, което последните 3 години рязко контрастира

...
Това е едно високомерие, което последните 3 години рязко контрастира
Коментари Харесай

Лъчезар Иванов: Ако има избори и ДБ се явят самостоятелно, не е сигурно дали ПП ще минат бариерата от 4%

Това е едно надменност, което последните 3 години внезапно контрастира с техния непрофесионализъм, споделя той

За меморандума, препоръчан от ППДБ, за задачата на бъдещата ротация и ще отстъпи ли ГЕРБ, с цел да се случи тя, Tribune.bg беседва с народния представител от ГЕРБ-СДС Лъчезар Иванов.

Г-н Иванов, наскърбяват ли Ви предложенията за систематизиране на страната в меморандума на " облачната партия ", както нарекохте Политическа партия?

Да, само че в тази ситуация аз изтъквам управлението на Политическа партия. Те се оповестиха като " облачна партия " на учредителното си заседание. Те за първи път вкараха това панятие. Има партии, които се събират единствено за изборите. Други партии построяват структури в страната, а те ще поддържат връзка с гласоподавателите в интернет.

Относно ултимативния звук в оферти меморандум си позволихте да цитирате Маргарет Тачър?

Тя е права, когато изяснява, че в случай че искаш да не се случи нещо, пишеш стратегия и казваш - " това е моята стратегия, в случай че не приемете, завършваме ". Това е остарял опит да изнудваш в политиката, с цел да покажеш, че си мощния и държиш нещата. Виждате, че към днешна дата държанието на Политическа партия не подхожда на нищо. Те видяха, че са цялостен неуспех в ръководството на София. Такова държание след 10 ноември не е показал нито един политически индивид у нас - с 30-на депутата да има самочувствието, че има 125 депутата, да диктува изискванията в страната. Ако те са загрижени за бъдещето и развиването на България, те не биха сложили такива условия. Логичният извод е, че те мислят преди всичко за персоналното си облагодетелстване, след това - за партията, а България седи някъде в облака.

Дадохте концепцията, че добруването на страната би трябвало да е мост сред вас и ППДБ?

България е сплотяващото звено. Не ползите на Политическа партия, а България. Никой не си задава въпроса - откакто отидем на избори, какво става с страната.

Администрацията стопира да работи, нали по този начин?

Преди и след избори е по този начин. Но какво се случва с Шенген, с еврозоната, по какъв начин ще се нарежда страната след изборите през ноември в Съединени американски щати. Затова политическите партии имат своите визионери, които да изведат страната на верния път.

Отношението към постигнатото и експертизата на някогашния еврокомисар Мария Габриел също е много надменно?

Това е едно надменност, което последните 3 години внезапно контрастира с техния непрофесионализъм. Водещето при тях е персоналното облагодетелстване и персоналното " аз ". Това в 21 век ще ги докара до цялостно крушение на цялата им партия. Ако има избори и Демократична България се явят независимо, не е несъмнено дали Политическа партия ще минат бариерата от 4%. Партия, която няма стратегия и структури, а е единствено в облака, тя няма бъдеще. Важно е каква е задачата на тяхната партия?!

Регулаторите, несъмнено, с 30 депутата овладяват контрола върху разнообразни сфери на страната?

Аз, обаче, запитвам какво следва за България, какво желаят да реализират. Да си отпред на регулаторите, това не е съществено като цел. Това са 20 индивида на високи постове и какво това ще промени за хората?! Те може би ще упорстват, че ще вкарат нови порядки, само че това по какъв начин кореспондира с бъдещето на страната и нейното развиване?! Ако задачата е облагодетелстване на шепа хора, те нямат бъдеще като партия. Това не е съществено.

Ще отстъпи ли ГЕРБ?

ГЕРБ няма да отстъпи, тъй като ние сме систематична партия, която за разлика от " облачните " партии има работещи и актуализирани структури след локалния избор, тъй че ние сме подготвени за избори. Ние сме готови и чакаме тръбата да свири " общ брой ". Не съм уверен, обаче, че това е добре за България.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР