Това е едно от нерегламентираните сметища в град Стрелча. То

...
Това е едно от нерегламентираните сметища в град Стрелча. То
Коментари Харесай

Общински камион изхвърля и замаскира отпадъци на 500 м от къщи в Стрелча СНИМКИ

Това е едно от нерегламентираните сметища в град Стрелча. То се намира в местността Фъндък дере, ситуирано на 500 метра от обитаем квартал на Стрелча. Разположението на противозаконното бунище слага жителите на града в заплаха от заразяване с животозастрашаващи заразни заболявания.

Според очевидци от Стрелча главният провинен за основаването на въпросното нерегламентирано бунище е Община Стрелча. Местните хора настояват пред GlasNews, че един от общинските камиони за сметоизвозване изхвърля боклуци на въпросното бунище.

В дерето, намиращо се до сметището, се разполага и дребна река, към която са изхвърлени огромни количества отпадъци. Част от боклуците са засипани от Общината с пръст, с цел да се замаскират и да не се виждат. От фрагментите излиза наяве, че има както строителни, по този начин и битови боклуци, замърсяващи водите и представляващи заплаха за водното биоразнообразие в града.

При състояние, че целият град знае и се възмущава на това безсрамие – стрелчани питат: къде е Регионална инспекция за опазване на околната среда и за какво толкоз време не подхваща нужните законови ограничения?

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР