Това е едно от най-широкообхватните проучвания в последно време, а

...
Това е едно от най-широкообхватните проучвания в последно време, а
Коментари Харесай

Проучване казва, че 40% от хората по света искат да купят електромобил

Това е едно от най-широкообхватните изследвания напоследък, а резултатите са много впечатляващи.

Делът на електрическите автомобили на международния пазар сега е към 1%. Това ще рече, че изследването надалеч не е в употребява на електрическия автомобил, изключително на фона на ниските цени на петрола, доста дребното електрически автомобили с огромен пробег, високите цени на „ електричките”, както и към момента недобрата мрежа от станции за зареждане.

На пазара доминират електрическите модели, чийто действителен пробег е до 200 км, дизайнът им е чудноват, цената им е висока.

Въпреки всичко това, респондентите в изследването са декларирали своята подготвеност да закупят електрически автомобил в идващите 5 години. В Съединени американски щати процентът е 31. В Китай далите отговор позитивно на въпроса са 58%. Имайки поради държавната политика за значително понижаване на СО2, дружно с увеличаващото се предложение на EV в страната, този % може и да е много по-висок.

Най-висок % на подготвеност за закупуване на електрически автомобил в идващите 5 години демонстрират жителите на Тайланд – цели 66%. На противоположния полюс са японците, от които единствено 16% са подготвени на сходна крачка. Това не е толкоз изненадващо, защото японците са доста по-привързани към обичайните хибриди (Toyota ги постанова към този момент 15 години), а и вярата им, че бъдещето е на водорода, също е много висока.

Резултатите в Канада е същите като в Съединени американски щати, в Мексико процентът е 39. Като цяло резултатите на Dahlia за Северна Америка демонстрират по-нисък % от този в останалата част на света.

Доста невисок е и процентът в Германия, като там едвам 22% от респондентите са декларирали предпочитание за закупуване на електрическа кола до 2022 година Това не е изненадващо, защото в страната се намират главните автомобилни производители.

Цели 45% желаят от участниците в изследването от Саудитска Арабия са подготвени да заменят бензиновите си коли с електрически.

Крайният резултат е, че 4 от 10 индивида по света „ вероятно” или „ доста вероятно” ще закупят електрически автомобил в идващите 5 години.

Проучването демонстрира също, че дребният пробег е към момента най-голямото терзание на клиентите, само че задаващите се модели с повишен пробег, а и напъните в развиването на зарядната мрежа би трябвало да обезвреждат това терзание. Цената на бензина/дизела също се оказва фактор в решението за закупуване на електрически автомобил, по тази причина може да се чака, че при вероятно нарастване на горивата повече хора ще решат да сменят типа задвижване. Това може и да е едно от обясненията за ниския % в Америка, където горивата са доста евтини.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Немските кросоувъри с красива опция в лицето на Jag E-PACE

Hyundai i30 N влиза със размах в сегмента на „ горещите” хечбеци

Поне двама българи се борят за струващия 362 000 лева Nissan GT-R Nismo
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР