Това е една тежка система с множество проблеми по отношение

...
Това е една тежка система с множество проблеми по отношение
Коментари Харесай

Данаил Кирилов: Ще освободя шефа на затворите, но нека първо да му изтече болничният

Това е една тежка система с голям брой проблеми във връзка с храненето, на самите цени на храните в лавките на пандизите, където се твърди, че има сериозна надценка, както и във връзка с извършени процедури за възлагане на публични поръчки, които са несполучливи. Това показа в утринния блок на Нова телевизия правосъдният министър Данаил Кирилов във връзка зачестилите тъжби за изискванията в пандизите у нас.

По думите на Кирилов заповедта за освобождение от служба на шефа на пандизите към момента не е връчена поради възложен болничен лист от негова страна.

,,Вероятно преди връчването на заповедта се е разболял. Разбира се, имам правната опция да апелирам болничния лист, само че няма да го направя. Ще му връча заповедта, щом му изтече болничният. Но това не е проблем, тъй като по този начин или другояче съм издал заповед за заместване'', изясни правосъдният министър.

,,Всяка система може да бъде манипулирана. Въпросът е каква е степента на сигурност на тази система. Тя е стартирала като краткотрайна, а в един миг се е открила с общо деяние във всички съдилища на територията на Република България'', отговори той на въпрос дали системата за разпределението на делата в съдилищата е манипулирана.

,,По мое разбиране КПКОНПИ работи дейно и не скърбя, че този орган бе основан. Дори смятам, че КПКОНПИ връща доверието в правната ни система и във опцията страната да се пребори с корупционната процедура. Но като цяло укрепването на доверието мъчно се получава, защото това е един развой. А ''апартаментгейт'' беше част от възобновяване на доверието в системата'', означи министър Кирилов.

,,Искам да припомня, че и в този момент основният прокурор и ръководителите на висши съдилища могат да бъдат обект на следствие при открити закононарушения, само че това е въпрос на кураж и на съответни хора'', приключи правосъдният министър по отношение на запитване за пълномощията на ''тримата големи'' в правосъдната ни система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР