Това е една от опциите - с тези думи министърът

...
Това е една от опциите - с тези думи министърът
Коментари Харесай

Демократична България обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

" Това е една от вариантите " - с тези думи министърът на електронното ръководство Божидар Божанов коменитра опцията " Демократична България " да се яви на възможните предварителни избори дружно с " Продължаваме промяната ".

" Другата е да се явим, както на предните избори. Ще го решим предвид на наличните данни и вътрешни полемики, " добави той пред NOVA.

" Всеки път подчертаваме, че нови избори не са нещо, което ни плаши. Дори нашият тяснопартиен интерес е обвързван с нови избори. Там можем да повишим резултата си, най-вероятно. Но нова избор не е най-хубавото за България, " сподели още Божанов.

Министърът бе безапелационен, че " Демократична България " е твърдо за 100% машинно гласоподаване, " с изключение, несъмнено, на дребните секции ":

" Предните избори демонстрираха, че това понижава много операциите, грешките, евентуално и купения и манипулиран избор. "

Той разяснява и изказванието на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че неналичието на хартиени бюлетини са спрели 500 хиляди души да гласоподават: " Не съм склонен. Имаше спад в интензивността през предходната година, само че той заради това, че са три избора един след различен. "

Относно позицията на ГЕРБ, че машинното гласоподаване води до операция на вота, Божанов сподели: " Когато те го въвеждаха, от " Демократична България " искахме одит - самостоятелни участници да прегледат в това число и изходния код. Тогава ГЕРБ ни отхвърлиха, " и добави: " С две думи - машините няма могат да си манипулират, колкото и някой да желае да твърди, че като загуби изборите, те са му отговорни. "

Според него хартиеното гласоподаване разрешава по-лесно да се извършват старите схеми с купени и следени гласове. " Една от най-битовите аргументи е съществуването и неналичието на тъмна стаичка. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР