Това е една от онези рецепти, които всеки трябва да

...
Това е една от онези рецепти, които всеки трябва да
Коментари Харесай

Като нямам грам време, вадя 3 продукта от хладилника и спретвам тази Баница със сирене за 10 минути – рецепта-спасение!

Това е една от тези предписания, които всеки би трябвало да знае, тъй като се подготвя доста елементарно, бързо, не се цапат доста съдовете, а за малко време се получава едно доста вкусно ядене – баница със сирене. Приготвя се в тава на котлона, тъй че даже не е нужно да включвате фурната. Ето какво ви би трябвало:

 лесна баница на тиган

Баница от 3 продукта за 10 минути

Продукти: 

3 яйца

1 дребна лъжичка сол

1 чаена лъжичка червен сладостен пипер на прахуляк

100 г сирене чедър, само че можете да употребявате и всяко сирене по желание или примес

2 подготвени кори за баница или повече, в случай че са тънки, като тези за саралия

Приготвяне:

И по този начин главните 3 съставки са яйца, извара и кори за баница.

В дълбока купа счупете три огромни яйца, посолете с дребна лъжичка сол и подправете с дребна лъжичка червен пипер на прахуляк. Разбийте добре с телена бъркалка или вилица, до момента в който съставките станат гладки.

 яйца в купа

Към разрушените яйца прибавете настърганото сирене чедър или друго по ваш избор (става отлично и с кашкавал). Разбъркайте с лъжица или шпатула, до момента в който сиренето се разпредели и поеме от яйцата.

 яйца с кашкавал

След това вземете и накъсайте с ръце в сместа две-три и повече подготвени пресни кори за баница или саралия, зависи какъв брой са огромни и тънки. Накъсайте ги с ръце на по-малки части или случайно.

 кашкавал в яйца

 примес с кори за баница

Разбърквайте понякога, с цел да прецените какъв брой кори са ви задоволителни. Трябва да попият в яйцата и да се получи плътна, компактна примес. Ако печете баницата във фурната, би трябвало да я включите да загрява на 180-200 градуса, а печенето в тиган става доста по-бързо.

 бъркана баница

 примес баница

Тиганът се намазва с малко олио по дъното и страните, след което се изсипва цялата примес от яйца, сирене и кори. Разстелете я отмерено и я заравнете. Сложете да се пече на умерен-слаб огън, похлупена, за 5 минути.

 баница в тиган

 баница на тиган печене

Използвайте шпатула, с цел да повдигнете баницата, с цел да ревизирате дали е подготвена изпод. Ако има прекрасен златистокафяв цвят, време е да я обърнете благодарение на огромна паница.

 баница под похлупак

 баница в тиган

След това я запечете от другата страна, покрита, за още 5 минути.

 баница на тиган

Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР