Това е една от многото стъпки, които ние сме предприели

...
Това е една от многото стъпки, които ние сме предприели
Коментари Харесай

Катя Панева, ПП-ДБ: Новият главен прокурор трябва да бъде избран от нов ВСС

„ Това е една от многото стъпки, които ние сме подхванали за смяна на Конституцията. Искрено се надявам един от заместниците краткотрайно да поеме този пост. И откакто завърши конституционната промяна, тогава да бъде определен и нов основен прокурор, точно от нов Висш правосъден съвет. “

Така Катя Панева, народен представител от ПП-ДБ, разяснява за Euronews Bulgaria указът на президента за освобождение на Иван Гешев от длъжността основен прокурор.

Какво включва правосъдната промяна занапред ще бъде обсъждано в пленарна зала и ще бъде взето като решение от Народното събрание.

Притесняваше ни, че президентът може да забави указа за освобождението на Иван Гешев. В продължение на няколко години сме се борили за това, тъй че не чакахме толкоз бързо да се случи. Искрено се радваме, че прокурорът ще спре тази активност, която извършва към този миг.

Надявам се, че ще бъде преодоляна зависимостта сред прокуратура и политика. Всички виждаме, че няма правораздаване по този начин. Това не може да продължава.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР