Това е една от любимите храни на нацията. Независимо дали

...
Това е една от любимите храни на нацията. Независимо дали
Коментари Харесай

Как да запазим ХЛЯБА от разваляне

Това е една от обичаните храни на нацията. Независимо дали става дума за домашно подготвен квасен самун или за самун, закупен от магазина, е мъчно да се откри по-универсален хранителен артикул.

Въпреки че доста от нас ядат изгорял самун и сандвичи всеки ден, от време на време може да е мъчно да използваме един самун, преди да е стар. Ако желаете да избегнете разхищаването на храна и да спестите пари, ето няколко експертни съвета за опазване на хляба пресен за по-дълго.
Кой сподели да не ядем самун? Експерти развенчават нездравословните легенди
От време на време се носят клюки, че хлябът надали не е отрова и би трябвало незабавно да се изостави. Сайтът „ Аргументи и факти&ldquo...
Прочети повече
Ако вършиме самун сами, изберете предписания, които включват мазнини като масло, олио или яйца. Тези съставки ще оказват помощ за запазването на хляба и ще го запазят по-мек по-дълго.

Изчакайте вашият прясно изпечен самун да изстине изцяло, преди да го приберете. Опитайте се да консумирате свеж самун допустимо най-скоро - хлябът ще стартира да застоява, откакто изстине.

Ако планирате да замразите домакински самун, направете го допустимо най-скоро след изпичане и изстудяване. Увийте го във фолио и в идеалния случай нарежете хляба преди заледяване. Нарязан, той ще се размрази за към 10 минути или може бързо да се препече, като употребявате настройката за топене.

Защо хлябът с КВАС е толкоз потребен

Как да запазим пресен самун, закупен от магазина

Никога не дръжте хляба си в хладилника. Молекулите на нишестето в хляба прекристализират доста бързо при ниски температури и карат хлябът да застоява доста по-бързо, когато е в ледник.
Най-разпространените заблуди за всеки вид самун
Хлябът постоянно е на нашата софра. Независимо дали е бял, ръжен или пълнозърнест, всеки от нас изяжда най-малко една или две филийки дневно....
Прочети повече
Купените от магазина хлябове би трябвало да се съхраняват в херметична пластмасова торбичка при стайна температура, а не в ледник.

Мога ли да замразя самун?

Хлябът замръзва в действителност добре. Можете да замразите цели хлябове или на филийки, с цел да извадите една-две филийки едновременно, с цел да препечете или да употребявате за сандвичи.

Неочаквнаите приложения на хляба в семейството

Какво мога да направя с стар самун?

Най-добрият метод да освежите хляба, който е застоял, е да поставите хляба под чешмяна вода, до момента в който коричката се намокри, след което да го загреете за пет до 10 минути във фурна на 180˚C. Молекулите на нишестето ще всмукват още веднъж водата и вашият самун ще бъде прелестно възроден!
Какво се случва, в случай че инцидентно хапнете плесенясал самун или мухлясали храни?
Колко огромно е изкушението да отрежете мухъла, с цел да не изхвърлите целия артикул в кошчето! Но допустимо ли е да се направи по този начин? И опас...
Прочети повече
Ако вашият самун в действителност е стар, не го хвърляйте просто – направете галета (в кухненски робот) и замразете за заливки, плънки и покрития.

Има доста приложения за него - крутони, апетитен френски тост за неделен брънч или лакомство като самун с масло и сладко.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР