Това е една огромна трагедия, една много тежка ситуация, погубени

...
Това е една огромна трагедия, една много тежка ситуация, погубени
Коментари Харесай

Ексклузивно: Адвокат осветли детството на убиеца на Ангел от Пазарджик

" Това е една голяма покруса, една доста тежка обстановка, погубени са два млади живота. И на 21-годишния Ангел, и на 18-годишния негов палач - Никола. Той ще влезе в пандиза като недовършен палач и може би ще излезе безусловно приключен палач. И всичко това поради неналичието на семейство и наставнически престижи.

Именно това води до превръщането на децата ни в зверове, когато са оставени на произвола на ориста. Обществото ни е безпределно болно. Хората се усещат незащитени, тъй като липсва справедливостта и едно такова събитие отприщва голямата социална сила и ненавист към причинителя на това действие.

Но малко си задават въпроса за какво се случи и по какъв начин да го предотвратим, какво вършим като общество, тъй като на следващия ден всяко едно дете може да бъде на това място.  

Това показа с болежка юрист Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който е бил нает да пази Никола Райчев, причинителя на последното ликвидиране в Пазарджик, само че по-късно се отдръпна.

" Неговият брат ме потърси за контакт, родителите въобще не се явиха “, описа още юрист Кръстев.

Всъщност родителите на Никола Райчев не са семейство от 10 години, това е разтурено семейство, имало е тежък бракоразвод сред тях.

Всичко това обременява децата, те го одобряват мъчно, а мъчителната ревнивост е наследена от Никола.

Той несъмнено е причинител на действието, в това няма подозрения. Но въпросът е за какво един 18-годишен е податлив на такава експанзия и какви са събитията, заради които той е подготвен на тази жестока постъпка.  

Според юрист Кръстев, житието на Никола досега е в основата на всичко това. Него го модифицира улицата, мачовците, няма татко до себе си, няма майка до себе си, няма и връзка с брат си. Всичките са били доста травмирани от развода преди 10 години, когато връзките сред тях внезапно рухват - бащата стартира да пие, изпуска контрола върху децата.

Големият наследник напуща България и бяга в Англия, откъдето три години не се връща. Дошъл си е седмица преди съдбовната преживелица. Малкият наследник – Никола е останал действително на улицата, въпреки че публично майка му се води настойник, само че тя живее с различен мъж.

Характерът на Никола е необикновен. Той е затворен вид, егоистичен, пали се бързо. Като дете Никола е бил разговорлив, интелигентен, само че навлизайки в пубертета, става все по-труден, а средата, в която живее, го трансформира в един тленен гърмеж, който избухва поради ревнивост.

Според описа му, обичаното му момиче е било по едно и също време и с двамата в един и същи интервал. Или най-малко по този начин си е мислел Никола, който не е желал да одобри обстоятелството, че тя го е оставила. За него това е било невярност, тя го е отхвърлила.  

До деня на убийството той не е познавал другото момче. Ревността му се отприщва сега, в който го вижда. Има условия, при които той схваща, че на същия ден момичето му има среща с Ангел и отива пред къщата, с цел да го види кой е. Там става най-страшното.

" Ето за такива неща децата умират по улиците и на следващия ден може да се окаже всяко едно на това място. Никола нито пие, нито пуши, не е взимал опиати. Той е един прикрит интровертен вид, натрупал е като гърмеж това напрежение от живота си, с цел да се случи най-страшното. Никой не го е учил по какъв начин да се управлява, с цел да не избухва.

Той би трябвало да понесе наказването си, несъмнено, ще изпие горчивата чаша докрай. Въпросът не е в това да избегне правораздаване, а да се квалифицира и индивидуализира наказването по този начин, че да се даде късмет на този субект да се поправи. Но надълбоко съм скептичен в това! “, описа още юрист Кръстев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР