Това е един тежък отговор от Русия, която ни обяви

...
Това е един тежък отговор от Русия, която ни обяви
Коментари Харесай

Ген. Попов за отнетия лиценз на авиоремонтните заводи у нас: Това е тежък отговор от Русия

Това е един тежък отговор от Русия, която ни разгласи за неприятелска страна. Това не е ненадейно. Въпросът е до каква степен сме готови да поддържаме авиационната си техника, която към момента има запас.

Това съобщи някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов по тематиката за отнетия от Русия лиценз на авиоремонтните фабрики „ ТЕРЕМ – Летец “ и „ Авионамс “ у нас пред bTV.

„ Това, че им е лишен лиценза не им пречи да работят. Въпросът е от кое място ще вземат аварийни елементи, кой ще подсигурява, че всичките процедури и действия, които са осъществени в тези фабрики, са по нужните технологии и дали възложителят ще одобри това за добре свършена работа “, добави той.

Ген. Попов изясни, че в двата завода се ремонтира главно вертолетна техника.

„ България не изнасяше публично през държавните си структури въоръжение за Украйна. Какъв е отговорът? Вземане на лиценз на авиоремонтните ни фабрики, в случай, че нито сме изнасяли хеликоптери, нито самолети за Украйна. Много е значимо да се оцени бъдещето на нашата авиация “, сподели той.

Ген. Попов добави, че за в бъдеще би трябвало да се мисли по какъв начин тези фабрики да се включат в европейския пазар.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР