Това е един от най-страшните, дори и доста често срещани

...
Това е един от най-страшните, дори и доста често срещани
Коментари Харесай

Какво да правите, когато не знаете отговора на въпросите на интервю

Това е един от най-страшните, даже и много постоянно срещани моменти в изявлението за работа: интервюиращият задава някои сложни въпроси и мозъкът ви като че ли блокира. Просто не знаете отговора на въпроса и всеки опит да го фалшифицирате единствено ще ви накара да изглеждате по-зле.

За да не изпаднете в сходна обстановка, отделете малко време авансово, с цел да подготвите няколко „ безвредни “ отговора, които ще понижат въздействието на неналичието на познания.

Всъщност, в случай че сте задоволително деликатни в отговора на някои сложни въпроси за изявление, можете даже да превърнете евентуално неуместната обстановка във опция да покажете способността си да мислите бързо, да създадете позитивен разговор от нещо, което би могло да бъде негативно, потвърдете интереса си към компанията и подчертайте другите си скъпи активи или умения.

„ Не съм доста осведомен с тази идея, но… “

Когато не знаете отговора на сложни въпроси за изявление, бъдете почтени и признайте неналичието на знания (най-лошото нещо, което можете да извършите, е подправена експертиза, когато в действителност не се чувствате удобно с дадена тема), само че не се спирайте на това, което не знаете. Продължете бързо, като пренасочите към сходна или обвързвана тематика, с която сте по-запознати, и уведомете интервюиращия си, че към момента можете да покажете някои атрактивни пълномощия и умения.

„ Това е забавен въпрос. За да схвана тъкмо какво търсите, имате ли нещо срещу да разясним въпроса още малко? ”

Това е изпитан и същински „ безвреден “ отговор, когато не знаете по какъв начин да отговорите на въпрос. Много е евентуално, като просто помолите интервюиращия да префразира въпроса или да го изясни по-подробно, той или тя в последна сметка ще засегне тематика, за която бихте се чувствали по-удобно да говорите. Слушайте всяко нещо, към което можете да се хванете и да адресирате, като фокусирате отговора си върху нея, а не върху частта от въпроса, на която не можете да отговорите по-малко решително. Ако към момента не можете да отговорите на въпроса, откакто го префразират, помислете за следния отговор...



„ Много се веселя, че попитахте. Исках да науча повече за това... ”

Този отговор е отличен метод да покажете, че не се страхувате да кажете, че „ не знаете “. Вместо да изглеждате, че избягвате въпрос, който може да ви накара да се почувствате неловко, тъй като не знаете по какъв начин да отговорите, започнете със мощно и въодушевено: „ Много се веселя, че попитахте за това! “ Веднага ще зададете звук за по-положителен разговор и разбиране на вашия професионализъм, макар че сте на път да признаете липса на умения.

Продължете с тези сложни въпроси за изявление, като наблегнете какъв брой нетърпеливи сте били да научите повече за тематиката, за която са ви попитали, и опишете в детайли всички проекти, които имате за превъзмогване на незнанията в уменията. Можете даже да отидете една крачка по-далеч тук, като обърнете въпроса към интервюиращия, като попитате каква, в случай че има такава, поддръжка могат да ви предложат, с цел да ви обучат в тази нова област. Така вие създавате тенденция, която е фокусирана повече върху вашето професионално израстване с тяхната компания, а освен тесногръд отговор, който разпознава къде вашият опит е непълен.

„ Не съм имал конфликт с това с предходния си шеф. Всъщност една от аргументите да диря нова опция е да разширя познанията си към... ”

Посочете предходния си работодател(и) тук, като обясните, че неналичието на професионално развиване, поддръжка или образование е неразделна част от вашето ново търсене на работа. След това можете да говорите за изгодите от присъединението към този евентуален нов шеф, като покажете знанията си за компанията и да наблегнете, за какво сте толкоз разчувствани да се присъедините към екипа им и да получите поддръжката, за която копнеете на минали позиции.

Можете също по този начин да изразите възторг по отношение на присъединението към този нов шеф и да наблегнете всички преимущества, запаси или поддръжка, които те оферират, от които най-сетне очаквате да се възползвате.



„ Една от мощните ми страни е да мога да разпознавам най-хубавите страни и да употребявам активите на компанията, когато имаме най-голяма потребност от тях… “

Това може да не наподобява толкоз явен отговор, когато отговаряте на сложните въпроси за изявлението, само че като уведомите интервюиращия, че имате способността да намерите вярната помощ от точните хора или отдели, когато имате потребност от нея, вие се представяте като помощник и някой, който знае по какъв начин да свърши нещата даже когато е изправен пред провокации или липса на умения. Добре е да не знаете всичко в 100% от времето (кой знае?), тъй че от позиция на работодателя, те желаят да включат членове на екипа, които знаят по какъв начин да търсят най-хубавите хора, отдели, организации и запаси, когато имат потребност от помощ, тъй че могат да свършат работата.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР