Това е един от най-горещите проекти на британската космическа стартъп

...
Това е един от най-горещите проекти на британската космическа стартъп
Коментари Харесай

Спътници ще служат като термометри в небето

Това е един от " най-горещите " планове на английската галактическа стартъп сцена през днешния ден.

Компанията Satellite Vu притегля огромен интерес с проектите си за стартиране на мрежа от галактически апарати, които да картографират топлинните знаци на планетата.

Такива наблюдения се правят от дълго време, само че не с такава резолюция (3-4 м) и периодичност (няколко пъти дневно), каквито дава обещание лондонската компания.

Това ще разреши на Satellite Vu да картографира температурните профили на обособени здания, офиси и заводи.

Ако желаете да разберете къде е най-неефективният жилищен фонд в даден град, къде се разхищава сила, къде е най-добре да се насочат разноските за изолираност - новите набори от топлинни данни ще ви кажат това.

Информацията може да способства доста за осъществяването на уговорките на страната за реализиране на нулеви въглеродни излъчвания.

Днес на авиоизложението във Фарнбъро ще бъде подписан контракт за втори галактически уред с компанията.

Вече има един, който е в развой на създаване с производителя от Гилдфорд Surrey Satellite Technology Limited (SSTL). Вторият ще обезпечи на Satellite Vu една четвърт от пътя към вероятно съзвездие от осем платформи в небето до края на 2025 година

Космическият уред ще засича земята в междинните талази на инфрачервения набор (3,7-4,95 микрона). Това е светлина оттатък това, което множеството спътници за наблюдаване на Земята и нашите очи могат да разграничат, само че точно там ще се прояви топлинната сила, арестувана в структурите.

" При инфрачервените лъчи това, което виждате денем, можете да видите и през нощта. И до момента в който множеството други набори от данни за наблюдаване на Земята преглеждат външната страна на постройките, ние можем даже да създадем извод за това какво се случва вътре - дали в тази постройка има активност, дали една къща е населявана, дали в една фабрика има производителни машини ", споделя Антъни Бейкър, основен изпълнителен шеф и съосновател на Satellite Vu.

Досега компанията е набрала финансиране в размер на 20 млн. паунда. От няколко години тя употребява версия на своя сателитен датчик на аероплан, с цел да тества логаритмите за обработка на данни и да показва на евентуалните клиенти какво може да се реализира.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР