Това е един от най-често срещаните въпроси при пътуване –

...
Това е един от най-често срещаните въпроси при пътуване –
Коментари Харесай

Причина за пътуването - по работа или за удоволствие? И двете!

Това е един от най-често срещаните въпроси при пътешестване – по работа или за наслаждение? За пасажерите на самолетните компании след пандемията отговорът постоянно е и двете, написа Мери Шлангенщайн за Bloomberg.

Растежът в по този начин наречените ( “bleisure ”смесица от думите business и leisure, бел. ред.) пътувания по бизнес и за забавление смесва отдиха с работата от разстояние. Той запълни част от местата в самолетите по време на пандемията и бележи смяна в модела на пътешестване за промишленост, която правеше ясни разлики сред хората с бизнес куфари и тези с плажни чанти.

Този вид пътувания се усилват, защото разпространяването на разновидността Омикрон забави връщането в офисите, изключително измежду по-големите работодатели. Делът на бизнес пътуванията, които включват уикенд, се е нараснал с 23 процентни пункта до 38% от 2019 година насам, споделят от компанията за ръководство на корпоративни пътувания TripActions Inc.

„ Много от нашите клиенти, които исторически сме наричали пътуващи за забавление, в действителност летят освен за отмора “, сподели президентът на American Airlines Group Inc. Робърт Изом по време на конферентен диалог в четвъртък.
„ Те може да пътуват до някой плаж или планинска дестинация, само че в действителност ще работят отдалечено през седмицата. Границите сред свободното време и бизнес пътуванията несъмнено се размиха. ”
В отговор на възходящото търсене, TripActions е добавила специфична платформа за персонални пътувания през 2020 година. През предходната година тя регистрира междинен напредък от 22%, споделя Кели Содерлюнд, старши шеф на връзката в TripActions’.

Сривът в броя на обичайните бизнес пътувания по време на пандемията се отрази пагубно на общата облага на превозвачите, които разчитат на огромни корпоративни клиенти като основен източник на облага. Тяхното неявяване се усеща най-силно по интернационалните направления, както и по значими коридори за пътешестване през страната като от Ню Йорк до Лос Анджелис. Като цяло резервациите за бизнес пътувания са с 66% по-малко по отношение на равнищата преди пандемията, съгласно индустриалната комерсиална група Airlines for America.

Но внезапният скок в пътуванията с двойна цел оказа помощ за възобновяване на част от приходите. От American Airlines споделят, че такива смесени пътувания постоянно се провеждат в последния миг и билетите за тях са по-скъпи. Авиокомпанията икономисва разноски и за реклама и регистрира, че хората пътуващи по този метод са склонни да похарчат повече за по-добра услуга.

United Airlines Holdings Inc. генерира рекордни доходи от продажбата на първокласни места на клиенти, които пътуват за отмора, сподели основният търговски шеф Андрю Ночела по време на конферентен диалог в четвъртък. Тенденцията „ съставлява капацитет за забележителен “ в прогнозата за доходи на компанията, сподели още той.

Въпреки че огромните бизнеси остават внимателни във връзка с пътуванията за работа, пътуванията в страната, подхванати от чиновници на дребни и междинни предприятия, внезапно се усилиха – като повече от тях към този момент включват в допълнение време за отдих.

Служителите, които провеждат смесени пътувания, все по-често летят в четвъртък и по този начин се причисляват към бизнес пасажерите, които исторически са трансформирали този ден в най-популярния за пътешестване ден от седмицата. Това им разрешава да работят в петък и да стартират уикенда по-рано, споделя Васу Раджа, основен шеф по приходите на American Airlines.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР