Това е един от ходовете, с които се опитваме да

...
Това е един от ходовете, с които се опитваме да
Коментари Харесай

Христо Иванов за Пловдивския панаир: Поредната задкулисна схема, в която винаги участва ГЕРБ

Това е един от ходовете, с които се опитваме да удържим тягата на общинските съветници от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов във връзка настояването на Демократична България Пловдивският панаир да бъде разгласен за локален монумент на културата. Целта на предлагането е страната да отбрани националния интерес и да не разреши придобиването на Пловдивския панаир от предприемача и дълготраен, някогашен към този момент член на Българска социалистическа партия, Георги Гергов, показват от политическата групировка.

Българската страна да управлява какво се случва на този терен. Това е една перла на българската стопанска система, която беше харизана на Георги Гергов като комерсиално сдружение, който я ликвидира. Прави се следващата подмолна скица, в която още веднъж взе участие ГЕРБ. Говори се кой се бори с с съветското въздействие – да забележим подготвени ли са ГЕРБ в името на българския народен интерес да се откажат от тази необяснима обич с Георги Гергов, който е почетен консул на Руската федераци и проводник на съветското влиеяние у нас. Тази необяснима политическа съгласуваност прояжда българския народен интерес, съобщи Иванов.

На сесията на Общинския съвет, която беше провалена, трябваше да се вземе ясно решение срещу окончателното харизване на Пловдивския панаир на Георги Гергов. В случая икономическа логичност има единствено от страна на този, който " яде баницата " – той ще получи цялостен надзор върху Пловдивския панаир. Цялата спекулация обслужва само получателя. Но тя е и тест дали може да се отвори нова страница в държанието на политическите партии. Гергов го обслужва една част от Българска социалистическа партия, откъдето беше изпъден, само че наподобява че ГЕРБ е неговата партия, добави съпредседателят на Демократична България.

На фона на съветското въздействие, което постоянно е минавало през корупционни схеми, това става все по-проблематично. Нашата група в Общинския съвет свика нова сесия на 9 януари - приканвам групата на ГЕРБ да се яви и да гласоподава против окончателното " оглозгване " на Пловдивския панаир, акцентира Христо Иванов.

Той разяснява и опитите за сформиране на държавно управление с втория мандат на " Продължаваме промяната ".

Не мисля, че би трябвало да избързваме да разгласяваме втория мандат за завършен. При гласуването на декларацията (предложената от Политическа партия декларация с четири национални целта – б.ред.) всяка политическа мощ би трябвало да каже готоева ли е да не се занимава с препоръчаните национални задания. Тук всеки носи отговорността за себе си. Който поеме отговорност за ръководството на страната в тази извънредно комплицирана обстановка, който поеме този " парещ картоф ", ще се опари грубо. Затова всеки бяга този " картоф ". Затова споделям – не е въпросът да намерим текст, който не ни харесва, а подобен, който ни сплотява. Когато отиваш на избори, ти би трябвало да искаш да управляваш страната, а не да си съпротива. От тази позиция мисля, че не можем да " прецапаме " въпроса за втория мандат и да приказваме за третия. Трябва да се гледа съществено на този въпрос, уточни Иванов.

По мотив дадената от ГЕРБ поръчка, че биха подкрепили държавно управление на Демократична България с третия мандат, той сподели: " Ние работим съществено по националните тематики и на доста хора им се желае да ни " закачат на ревера си ". Отнасяме се съществено и към втория мандат, подготвени сме да се отнесем съществено и към третия мандат, само че не просто да има държавно управление, а държавно управление, което е готово да трансформира България. Ние сме подготвени дас вършим фунадметалните промени, които да ни вкарат в Еврозоната и Шенген ".

Христо Иванов означи, че биха взели участие в диалог с ГЕРБ за държавно управление с третия мандат.

Ние в никакъв случай не сме бягали от диалог. Ние се отнасяме отговорно и по тази причина доста хора желаят да са с нас в едно изречение. Лесните времена минаха, само че ние ще намерим път в този сложен терен. България има капацитет да направи голям скок напред. Идва време за отговорност и за очаквания, съобщи още съпредседателят на Демократична България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР