Това е един необичаен акт, с изразена специфика, каза в

...
Това е един необичаен акт, с изразена специфика, каза в
Коментари Харесай

Славчо Велков: Атентатът в Страсбург е отмъщение срещу държавата Франция

Това е един необикновен акт, с изразена специфичност, сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ специалистът по контратероризъм и народен представител от Българска социалистическа партия Славчо Велков във връзка снощната терористична офанзива в центъра на Страсбург, при която починаха трима души, а 12 бяха ранени.

Извършителят е трябвало да бъде задържан предния ден за опит за ликвидиране и обир. Полицията го е изпуснала и тогава той взема решение да извърши нещо сходно. Показателно е, че той открива огън първо силите за сигурност, а не по инцидентни жертви. Може да се каже, че това е акт за възмездие, конфликт с страната Франция. Прави усещане, че той е бил задоволително квалифициран, въоръжен, разяснява Велков.

Това може да се причисли към един необикновен тип градски тероризъм – престъпен тероризъм, а не ислямски. Т.е. няма подбудители, той самичък го прави. Бих го сравнил с атентата в Осло и с този в Тулуза, добави специалистът.

Атентатът е с доста висока степен на социална заплаха, тъй като нападателят е въоръжен и към момента не е хванат. Той знае какво го чака и е допустимо да отиде на вид взимане на заложници. За мен не е ясно за какво не е умъртвил водача на такси, който го е возил, тъй като точно той даде много информация за нападателя, сподели Славчо Велков.

За следващ път системата за сигурност във Франция не реагира съответно. Можем да кажем, че този акт има и необикновен политически отенък, тъй като се случва в доста значим миг за президента Макрон, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия.

По думите му прекомерно евентуално е всичко да приключи с патрон от снайперистка пушка в главата на атентатора от Страсбург.

Това е бъдещето на тероризма, изключително в Европа. Ислямска страна е отслабена, само че не е унищожена. Ислямска страна продължава да е извънредно мощна като ултраконсервативна идеология на територията на Европа, съобщи специалистът.

Ние сме тъкмо толкоз застрашени и уязвими, колкото другите европейски страни. Няма директна информация за подготвящ се акт, само че както се вижда, такава нямаше и за нападателя от Страсбург, тъй че би трябвало да бъдем в положение най-малко да се минимизира резултата от сходни дейности, сподели още Славчо Велков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР