Това е един мъчен парламент, който тръгна много трудно. Очевидно

...
Това е един мъчен парламент, който тръгна много трудно. Очевидно
Коментари Харесай

Александър Симов: БСП постъпи държавнически и спаси България от парламентарния ступор

„ Това е един непреодолим парламент, който потегли доста мъчно. Очевидно е, че той  отражение на картината на едно много разграничено общество. “ Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Александър Симов в ефира на БТВ и продължи: „ Страната ни обезверено се нуждае от постоянно държавно управление, тъй като този цикъл, в който сме влезнали от две години, стартира да изморява гласоподавателите и политическите партии. “
„ В последна сметка хората гласоподаваха по този начин и всеки компромис ще бъде заплатен доста мъчно “, уточни той в предаването “Тази неделя “ и добави: „ Виждам по какъв начин реагираха хората на това, което направихме - Българска социалистическа партия отпуши този парламентарен ступор, в който бяхме застанали – когато Корнелия Нинова предложи Вежди Рашидов. Постоянно слушаме по какъв начин в България няма държавници, само че когато се види държавнически акт, доста хора го афишират за изменничество. Това е проблем за нашето общество “, разяснява той по отношение на избора на ръководител на Народното събрание.
За Александър  Симов е неуместно на Българска социалистическа партия да бъде преписвана възможна коалиция с ГЕРБ. „ Ние сме единствената партия, която в никакъв случай не сме колабирали с ГЕРБ в политическия смисъл на думата. Беше забавно да гледаме по какъв начин два дни ГЕРБ се гърчат и не могат да излъчат ръководител на Народното събрание, в случай че се бият в гърдите, че са първа политическа мощ. Но на третия ден към този момент беше ясно, че е подложен под опасност самият парламент и Българска социалистическа партия избави Народното събрание от този спазъм “, изясни социалистът.
Според членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия сега е неуместно да мислим дали България би трябвало да стане президентска република и този спор отклонява обстановката, в която се намираме.
„ ГЕРБ имат проблем, че с тях мъчно може да седне да се договаря, поради наслояването от предишното “, счита социалистът и посочи: „ Ако има нещо положително от последните две години, това е, че към ГЕРБ има политически хигиеничен надзор, който продължава да е настоящ. Това затруднява диалозите, само че всичко към този момент е въпрос на политическа воля “, разяснява той.
Симов изясни позициите на Българска социалистическа партия по отношение на мандатите: „ Ние с първия мандат на ГЕРБ няма да преговаряме. Ако бъдем поканени на диалози с втория на “Продължаваме смяната “ – ние ще участваме. Третият мандат зависи при кого ще отиде и каква политика ще води. Ако пристигна при нас, ще създадем всичко допустимо да има държавно управление “, съобщи той.
Според Александър Симов хартиената бюлетина би трябвало да се върне като опция при гласуването. „ Никой не приказва за анулация на машинното гласоподаване, само че желаеме хората да имат избор. Ние дълго време говорихме за въвеждане на машините, само че доста хора отхвърлиха присъединяване в изборите поради тях “, заключи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР