Това е един естествен и нормален край на една ненормална

...
Това е един естествен и нормален край на една ненормална
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Останахме единствената алтернатива, която никога не се прегърна с Борисов

„ Това е един натурален и естествен завършек на една ненормална коалиция. Коалиция, която беше зачената порочно, тъй като тези, които желаеха да преборим мафията, да почистим задкулисието и да се оправим с паралелната страна, се прегърнаха с мафията. И вместо да я изчистят, предложиха да разделят с нея страната. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада по време на дебата за определянето на първия мандат за несполучлив.
По думите ѝ всичко това е било облечено в красиви думи за евроатлантизъм и висши цели, единствено че последните седмици доста добре са посочили, че мотор са били не висшите цели, а низшите пристрастености.
„ Висшите цели – Шенген, еврозоната, План за възобновяване и резистентност и повишението на качеството на живот на българите – се провалиха тотално. Приехте Шенген унизително единствено по въздух и вода, само че против това – мигранти. Еврозоната наподобява все по-далечна цел. ПВУ не е поправен и никой не знае каква ще е ориста на „ Мариците “ и на хилядите хора, които работят там. За качеството на живот да не приказваме, тъй като нито за миг не проговорихте за промяна в опазване на здравето, в обучение, за приходи, за повишаващите се цени и за издевателствата на монополите върху българските жители “, уточни Нинова.
И добави: „ Но от самото начало спорихте за постове, власт и порции. Прословутата правосъдна промяна сведохте до пререкание на Борисов, до закриване на делата за „ чекмеджетата “ и „ Барселонагейт “, до оневиняването на тези 15 години, в които управляваше страната и ни докара до последните места във всички ранглисти. “
Корнелия Нинова бе безапелационна, че ръководство, което се движи от низши страсти - страха на едната част от отмъщение и алчността на другата част за власт – не може да просъществува.
„ Казвам го с моралното право от името на „ Българска социалистическа партия за България “, тъй като през цялото това време не се поддадохме нито за минута на изкушения, на оферти за присъединяване в сглобки, на мнения, на задкулисие – на каквото и да е. Защото освен в този парламент, а години наред, нашата основна цел е битката с паралелната страната – „ джуджетата “, „ чекмеждетата “, клубовете SS. Години наред – поредно, кардинално и неотстъпчиво – все пак. Така ще продължи и отсега нататък “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
От парламентарната естрада Нинова прикани българските жители да мислят за кого гласоподават на идните избори: „ Мислете кой ви излъга, кой ви съобщи очакванията за смяна. Мислете обаче кой остана непрекъснат и правилен на това, за което сте ни изпратили през днешния ден. Имаме рекламация, че това е „ Българска социалистическа партия за България “. “
Корнелия Нинова съобщи, че групата на социалистите в Народното събрание ще поддържа днешното решение. И изрази позиция, че Българска социалистическа партия няма да взе участие в диалози за втория мандат и няма да го поддържа, както и не желае да получава третия подобен.
„ Смятаме, че този парламент е привършен и това болшинство не може да реши съществените въпроси на България. Не желаем да участваме в сглобки, сделки, задкулисия и всичко останало за деленето на порциите на властта. Единственият излаз от тази мъка са нови избори “, аргументира се тя.
В изявлението си Нинова обърна внимание на отсъствието на Бойко Борисов от пленарна зала: „ Разбира се, с цел да не носи още веднъж отговорност. Виждам обаче, че дамите от преговорния екип са тук. Съчувствам ви, че ви използва и вас, както използва десетки партии през политическата си кариера, както ги унищожи, както ще унищожи и ПП-ДБ. Този човек прегръща и унищожава. “
„ Уважаеми български жители, рядко ще видите такова нещо. Това беше обществено политическо харакири. Изводите оставям на вас. Предстоят избори “, реагира водачът на Българска социалистическа партия на предлагането на съпредседателя на ПП-ДБ Атанас Атанасов да отстъпи премиерския пост във втория мандат на ГЕРБ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР