Това е един еднократен удар по Сирия, еднократна акция, като

...
Това е един еднократен удар по Сирия, еднократна акция, като
Коментари Харесай

Каракачанов: Очаквахме удар в Сирия тази нощ


Това е един еднократен удар по Сирия, еднократна акция, като той е предизвестие за режима на Башар Асад поради потреблението на химическо оръжие. Така военният министър Красимир Каракачанов видя случилото се рано тази заран в Сирия. Според Каракачанов са изстреляни 120 ракети, като са обстреляни 30 обекта. Говори се за 11 до 13 свалени ракети, сирийски източници споделят и доста повече, само че това не е доказано, сподели военният министър. За Каракачанов процентът на свалените ракети е дребен. Много е евентуално да е имало връзка сред Съединени американски щати и Русия, като бих споделил умерената съветска позиция подсказва това, уточни Каракачанов.
Припомняме, че военният министър на Съединени американски щати Джеймс Матис разгласи, че ударите са били ориентирани по три цели - по обекти от "сирийската конструкция за произвеждане на химическо оръжие ", по-точно три обекта - център за научни проучвания и разработки, склад за химическо оръжие и склад за съоръжение за потребление на химическо оръжие западно от Хомс.
На въпрос на Нова телевизия дали България е била предизвестена, военният министър не отговори директно, само че сподели, че на база събираната информация България е очаквала да има ракетни удари.
Военният министър сподели и, че не се постанова българската войска да бъде приведена в друга степен на подготвеност, отвън нормалната. Каракачанов акцентира, че американският боен министър Джеймс Матис категорично е споделил, че става въпрос за еднократна интервенция и надлежно не се постанова да има нараснало внимание от наша страна за нова бежанска вълна. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не действа – това е огромният проблем. Това се случва от години, изрече Каракачанов. Той разяснява и, че всички арабски страни постоянно са срещу Израел и с цел да има трайно решение, би трябвало това да се промени. Ние на кого да разгласяваме война – Европейски Съюз няма единна позиция. Англия излиза отвън Европейски Съюз, Франция има директни стопански ползи в Сирия, Германия сподели, че няма да взе участие – какво се чака от нас, ние да сме локомотива и да водим военна интервенция на Европейски Съюз? Проблемите в Близкия изток не могат и няма да бъдат решени с оръжие, безапелационен беше Каракачанов. България да приканва за някаква по-агресивна политика в Близкия изток значи да бъде меко казано несериозно, счита министърът на защитата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР