Това е един човек, който през годините се е доказал

...
Това е един човек, който през годините се е доказал
Коментари Харесай

Новият министър на културата: Ще опитам да успокоя системата

" Това е един човек, който през годините се е потвърдил като един от най-хубавите ръководители на културата в България ", по този начин маестро Найден Тодоров показа новия министър на културата Кръстю Кръстев. Той му пожела в министерството " да изкара толкоз време, колкото е изкарал в Пловдив и да бъде също толкоз сполучлив ".

Кръстю Кръстев бе шеф на Пловдивския трагичен спектакъл от 2010 година насам.

" Преди два месеца му връчих премията на министерството на културата, в този момент ти връчвам министерството на културата ", се пошегува още Найден Тодоров към новия министър.

" Аз желая да благодаря първо на него, на Маестрото. Това е един извънреден експерт и човек, който ужасно доста обичам и почитам. Идвам на едно място, на което идвах по други аргументи. Мислех си: Добре де, отдушникът ти свършва. Сега ти би трябвало да бъдеш отдушник. Така че като идвах тук, можех да кажа всичко на всеки и знаех, че така или другояче те ще го одобряват, иска ми се ухилен и ще ме изпратят по живо, по крепко ", сподели министърът Кръстев.

Той назова поста си премеждие, което е пристигнало " като гръм от ясно небе ". " Ще бъде леко, щастливо премеждие за всички нас. Най-вече да може да свършим работата, за която сме тук, а тя е простичка - да успокоим системата, да й дадем някаква предвидимост и да оставим хората да работят. В нашата система има доста надарени хора, можещи хора. Ако имат най-хубавата среда, ще дадат най-хубавото от себе си ", сподели още Кръстев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР