Това е добро решение и аз наистина много съжалявам, че

...
Това е добро решение и аз наистина много съжалявам, че
Коментари Харесай

Разпалени дебати в парламента около предложението за придобиване на американските „Страйкъри“

Това е положително решение и аз в действителност доста скърбя, че има такива народни представители, които работят против ползите на българската войска . Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев във връзка разискваното от Народното събрание придобиване на американски бронирани машини " Страйкър " .

Сделката е на стойност над 1,300 милиарда $ .



Министър Тагарев отговори на рецензиите от страна на народните представители от " Българска социалистическа партия за България " и от " Възраждане ". Още при започване на дебата Борислав Гуцанов от " Българска социалистическа партия за България " съобщи, че сходно решение е " национално изменничество " , а сътрудника му Атанас Зафиров уточни, че с приемането на днешното проекторешение се  анулира решение на 44-ото Народно заседание и се приема ново, в което сумата, която се залага, е двойно по-голяма. Освен това сложи въпроса по какъв начин по този начин контракт за милиарди левове ще се подпише от шеф на дирекция в Министерство на защитата.

Стоян Таслаков от " Възраждане " уточни, че въпросните бойни машини, били наричани " афганистанските гробници " . " Ще дадем 2,5 милиарда за едни машини, които в Афганистан са се трансформирали в гробници и ковчези ", уточни депутатът и означи, че в България също се създават такива машини, които са на въоръжение в други страни.

Костадин Костадинов, ръководител на " Възраждане ", сподели, че това е доста остарял модел , употребен от Морската пехота на Съединени американски щати, който бил спрян от произвеждане. Той сподели, че за тези пари могат да се закупят френски и немски модели и попита дали ще бъде изпълнено условието за 20 % индустриално съдействие. Костадинов сподели, че това решение е незаконно и " Възраждане " няма да го поддържа .



Министър Тагарев уточни, че в случай че депутатите бяха слушали отчетите на парламентарните комисии, те са щели да получат отговори на доста от въпросите, които са били сложени. " Очевидно за вас това не е значимо, по-важно да си водите пропагандата ", сподели Тагарев. Той уточни, че няма никакво значение дали министър или заместник-министър ще подпише договорите. Министърът акцентира, че този развой продължава повече от 10 години и напомни, че първите механически задачи са създадени през 2012 година

" Този метод е добър и можете през днешния ден да вземете едно рационално и положително решение за българската войска ", счита Тагарев.

Той посочи, че към 40 % от човекочасовете по производството на машините ще бъдат положени тук, в България. Министърът сподели, че у нас ще бъде построен Регионален център за ремонт и поддръжка на машини " Страйкър " за Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР