Това е добър ден за България, защото нашите отношения със

...
Това е добър ден за България, защото нашите отношения със
Коментари Харесай

Захариева за вдигнатото вето за РСМ: Това е добър ден за България

Това е добър ден за България, тъй като нашите връзки със Северна Македония не са просто двустранен въпрос, а значителен проблем за целия Европейски Съюз, защото една страна-кандидат би трябвало да се придържа към правилата на Общността. Това съобщи депутатът от и някогашен външен министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на в ефира на Българска национална телевизия във връзка със сваленото през днешния ден от депутатите несъгласие за Северна Македония.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 557
,,Не беше елементарно да убедим нашите европейски сътрудници. Френската дипломация постави много старания, само че това е едно положително решение. Аз персонално гласувах с чиста съвест, а българският интерес е защитен``, добави тя.

За първи път в преговорна рамка се включва осъществяването на двустранен контракт и всички документи по неговото осъществяване като част от преговорната рамка. Скопие е задължена да даде пътна карта за съблюдаване правата на малцинствата по време на целия преговорен развой, т.е. всяка година ще би трябвало да рапортуват, изясни още Захариева.

По думите ѝ този прогрес е бил реализиран в последния месец и половина, откакто " държавното управление загуби четири месеца с двойна политика и спорни сигнали ".

По тематиката с вота на съмнение Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на разяснява, че държавното управление се е " самосвалило " поради инфлацията и вътрешния разпад на обединението.

Вотът си беше своевременен, внесохме го тъкмо когато трябваше, заключи Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР