Това е денят на Америка, на демокрацията, на историческата надежда.

...
Това е денят на Америка, на демокрацията, на историческата надежда.
Коментари Харесай

Джо Байдън: Това е денят на Америка, цялата ми душа е в това да обединим страната

" Това е денят на Америка, на демокрацията, на историческата вяра. Америка се изправи и се издигна над провокациите ". Това сподели в първата си тирада като президент на Съединени американски щати. Като главен акцент в речта си той изведе концепцията за " единение “.
" Днес честваме триумфа не на претендент, а на идея - идея на демокрацията. Волята на хората е чута и волята на хората е послушана. Отново научихме, че демокрацията е скъпа, тя е нежна. И в този час, другари, демокрацията надви ", сподели още той. " Само преди няколко дни насилието опита да унищожи основите ни, само че ние излязохме като един ", безапелационен бе Байдън.  
 Столтенберг поздрави Байдън: Днес отваряме нова глава Столтенберг поздрави Байдън: Днес отваряме нова глава
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поздрави Джо Байдън с встъпването му в служба като 46-тия президент на Съединените щати...
В речта си той засегна последствията от коронавирусната рецесия и расовото неравноправие, които съгласно него могат да бъдат преодолени посредством единодушие. " Имаме още път да извървим. Имаме доста да свършим. Много да възстановим, доста да изградим, да излекуваме. Вирусът удари нацията ни и за година взе жертви, колкото в цялата Втора международна война. Много бизнеси бяха разрушени ", сподели още американският президент. 
" Днес цялата ми душа е в това – да обединим Америка, да обединим хората и нацията си и това е моята идея. Да победим екстремизма, беззаконието. Чрез обединяване можем да реализираме велики неща, можем да победим смъртоносния вирус. Ние можем да направи това в този момент ", безапелационен бе Байдън като направи отпратка към думите на Джордж Вашингтон. 
" Днес тук да стартираме отначало, всички ние, да стартираме да се изслушваме, да се виждаме, да се почитаме, да спрем унищожителния огън, дано неразбирателствата ни не стават мотив за война ", сподели още той като се обърна и към хората, които не го поддържат. " На всички съперници – изслушайте ме, в случай че въпреки всичко не сте съгласни, дано бъде по този начин, това е демокрацията, само че дано го създадем спокойно. Несъгласието не би трябвало да довежда до разцепление. Аз ще бъда президент на всички американци, ще бъда президент на всички американци ", безапелационен бе той.
" Трябва да гледаме към бъдещето на Америка и да изпълняваме главното за всяка народна власт – единството ", сподели Байдън. " Работата, която ни следва, изисква силата на всички нас, да устоим на тази тъмна зима, дано оставим политиката и да се надигнем пред пандемията като една нация. Както се споделя в Библията - " можем да изтърпим една нощ, само че на сутринта ще има наслада, ще преминем през това дружно ", сподели още американският президент.
 46-тият президент: Джо Байдън встъпва публично в служба (НА ЖИВО) 46-тият президент: Джо Байдън встъпва публично в служба (НА ЖИВО)
Барак Обама, Бил Клинтън й брачната половинка му Хилари, вицепрезидентът на Доналд Тръмп Майк Пенс и самият Джо Байдън към този момент са в Капитолия, съоб...
" Разбираме, че светът ни гледа. Посланието ми е – Америка е сложена на тестване и излиза по-силна, ще се свържем със света, ще го водим, ще се върнем. Ще бъдем мощен и приближен сътрудник за мир, сигурност и съдействие ", добави Байдън.
" Приятели, това е време на тестване, имаше офанзива против демокрацията и истината, изправени сме пред вируса, систематичен расизъм, рецесията с климата, по едно и също време би трябвало да се борим със всичко. Заклевам се, че постоянно ще бъда почтен с вас, ще не отстъпвам Конституцията демокрацията и ще дам всичко, каквото мога, в услуга на вас, няма да мисля за власт ", безапелационен бе той. " Величие и добрина – дано това е историята, която ни води, която ни въодушевява ", добави Джо Байдън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР