Това е четвърто намаление за тази година Още по темата

...
Това е четвърто намаление за тази година Още по темата
Коментари Харесай

Китай разхлаби изискванията за капиталови резерви на банките

Това е четвърто понижение за тази година

Още по тематиката
Инвеститори виждат късмет за положителни облаги от борсовите спадове на зараждащите пазари

Harding Loevner, Federated Investors и Wells Fargo усилват вложенията си в бумаги на компании от страни като Бразилия
9 окт 2018
Коктейл от фактори стана причина за намаляване на европейските акции

Спадът в китайската стопанска система, мощният $ и несигурността към италианския бюджет въздействат на пазарите
8 окт 2018
Русия желае, само че не може да стане самостоятелна от $

Путин твърди, че Москва работи върху такива проекти, само че обвързаността с американската валута е висока
4 окт 2018
Китай се пробва да притегли повече задгранични вложители с данъчни облекчения

Така Пекин се пробва да компенсира отрицателните резултати от комерсиалната война
3 окт 2018
Китай възнамерява да понижи вносните мита от октомври макар комерсиалната война

Тарифите ще са по-ниски за по-голямата част от комерсиалните сътрудници на Пекин
24 сеп 2018 Централната банка на Китай понижи % на наложителните запаси за множеството търговски банки. Според банката това ще освободи 750 милиарда юана (109 милиарда долара) в банковата система, които да се насочат към стопанската система на страната.

Мярката беше предстояща откакто последните макроданни демонстрираха дадоха някои неприятни сигнали поради задълбочаваща се комерсиална война със Съединени американски щати, която усили натиска върху растежа на втората по величина стопанска система в света.

Целта

Китайската национална банка съобщи, че понижението, четвърто за тази година, ще разреши на банките да запазят своята ликвидност и да усилят поддръжката си за " дребните и междинни предприятия, частните и новаторските предприятия ".

Процентът на наложителните запаси на Китай за огромните и дребни банки ще бъде понижен от 15.5% и 13.5%, считано от 15 октомври. Макар и надалеч под техния връх от 21% през 2011 година, процентът на запасите за огромните банки в Китай остава най-голям от огромните стопански системи.

Търговията с валута

Изявлението в неделя пристигна един ден преди търговията с юани да се възобнови след седмична национална почивка. Очаква се Пекин да разкрие до какъв брой е подготвен да поддържа своята валута, откакто юанът отслабна до 6.90 за $ в офшорна търговия.

Чуждестранните валутни запаси на Китай са спаднали през септември с 22.7 милиарда $ по отношение на предходния месец до 3.09 трлн. Това е по-голям спад от предстоящото, защото Пекин се намеси на валутните пазари предишния месец, с цел да поддържа валутата.

Банката заяви, че намаляването на % е " рационално и умерено и няма да докара до обезценителен напън ", а цялостната парична политика няма да се промени.

Данните

Ръстът в индустриалния бранш в Китай се забави през септември след повече от година на покачване, като поръчките за експорт са спаднали с най-голям ритъм от две години.

Темпът на разширение на китайските вложения в парцели, заводи, железопътни линии и други дълготрайни активи, главен мотор на растежа в Китай, падна до историческо ниско равнище, демонстрират публични данни предишния месец.

Икономиката на Китай набъбна с 6.7% на годишна база през второто тримесечие - най-бавният ритъм от 2016 година насам. Пекин ще разгласява данни за растежа през третото тримесечие на 19 октомври, като се чака да се види въздействието на новите американски мита.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР