Това е част от умишлената руска стратегия за дестабилизиране на

...
Това е част от умишлената руска стратегия за дестабилизиране на
Коментари Харесай

Украинското посолство: Руските терористи искат тежката хранителна криза да предизвика политически катаклизми

" Това е част от умишлената съветска тактика за дестабилизиране на азиатските и африканските страни ", означават от украинското посолство. 

 

" Непосредственият резултат от това, че Русия анулира договорката в този момент, ще бъде нарастване на цените ", сигнализират от дипломатическо посланичество.

 

Вижте и цялостния текст на мнението:

 

" Оттеглянето на Русия от Черноморската самодейност за зърно е съветски шантаж с апетит. Русия употребява храната като оръжие. Над 400 милиона души по света разчитат на жизненоважни украински зърнени доставки, с цел да обезпечат хранителната си сигурност, най-вече в Азия и Африка.

 

Русия редовно попречва естественото действие на Черноморската самодейност за зърно. Продоволствената сигурност е основен съставен елемент от Формулата за мир на президента Зеленски, която има за цел да възвърне обективен и дълготраен мир в Украйна в сходство с Устава на Организация на обединените нации и резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации. Ние призоваваме всички страни и организации да вземат участие в използването на този значим съставен елемент на Формула.

 

Русия излага милиони хора по света на риск от апетит и растящи цени на храните откогато отхвърля да продължи присъединяване си в Черноморската самодейност за зърно. Това е част от умишлената съветска тактика за дестабилизиране на азиатските и африканските страни. Руските терористи желаят тежката хранителна рецесия да провокира обществени безредици, миграция и политически катаклизми.

 

Украйна приканва интернационалната общественост да заеме кардинална позиция и да се причисли към напъните на Украйна да избави жизненоважния експорт на зърно за света. Всички би трябвало да работят дружно, с цел да защитят най-вече уязвими хора, на които Русия се стреми да навреди. Русия би трябвало да спре да играе на „ игри на глада “ с хора по целия свят. Предизвиквайки повишаване на цените на храните, Русия желае да завоюва повече пари от личния си селскостопански експорт.

 

Непосредственият резултат от това, че Русия анулира договорката в този момент, ще бъде нарастване на цените. Нараняване на най-уязвимите хора, най-вече в Азия и Африка, изключително в Сомалия, Етиопия, Южния Судан и Йемен.

 

Русия показва същинското си отношение към световната продоволствена сигурност през последните дни, като нападна основните украински морски пристанища, Одеса и Чорноморск, с бараж от ракети и дронове. Русия съзнателно нападна украински градове, които са от решаващо значение за световната продоволствена сигурност, с цел да реализира своите политически цели.

 

Трябва да бъдат подхванати взаимни и решителни дейности, с цел да може да се подсигурява, че съветското изнудване с храна се провали, и украинският експорт на храни да продължи гладко, даже в случай че Русия не даде утвърждението си.

 

Украйна изпрати публични писма до президента на Турция и генералния секретар на Организация на обединените нации, предлагайки тристранно продължение на Черноморската самодейност за зърно или неин еквивалент.

 

Заедно можем да осигурим световна продоволствена сигурност без Русия, в случай че Москва реши да употребява изнудване, с цел да дефинира кой по света има право да яде и кой не.

 

Украйна приканва всички държави-членки на Организация на обединените нации да се причислят към нея в това изпитание за отбрана на живота освен в Украйна, само че и по света. От Мароко до Китай и от Индонезия до Ливан.

 

За информация:      

 

През 2022 година интернационалната общественост се сплоти, с цел да подсигурява износа на украинското зърно, което беше възпрепятствано от съветската морска обсада на украинските морски пристанища.

 

Черноморската зърнена самодейност се състои от две съглашения: едното е подписано от Организация на обединените нации, Турция и Русия, а другото е подписано от Организация на обединените нации, Турция и Украйна. Русия единствено разруши своята част от споразумение; съглашението на Украйна остава в действие.

 

Със съдействието на Организация на обединените нации и Турция успяхме да стартираме Черноморската самодейност за зърно, която се оказа жизненоважен избавителен пояс за света.

 

Резултатите й са грандиозни: селскостопански артикули на обща стойност близо 33 милиона метрични тона бяха изнесени в 45 страни.

 

Украинското зърно е покрило повече от половината от световните доставки на Световната хранителна стратегия на Организация на обединените нации с помощта на Черноморската самодейност за зърно.

 

Украйна също по този начин започва огромна филантропична самодейност „ Зърно от Украйна “, демонстрирайки своя същински ангажимент към продоволствената сигурност. В нейните рамки Украйна осигуряваше зърно на нуждаещите се, най-вече в африканските страни. "

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР