Това е част от големия пазарлък, който САЩ и Русия

...
Това е част от големия пазарлък, който САЩ и Русия
Коментари Харесай

Каракачанов: Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не

Това е част от огромния пазарлък, който Съединени американски щати и Русия започнаха от 10 януари, обръща внимание някогашният министър на защитата

„ Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не”. Това съобщи Красимир Каракачанов за по отношение на апела на Русия от петък НАТО да изтегли силите си от страната ни.

„ Това не е нито провокация, нито опасност за националната ни сигурност. Това е част от огромния пазарлък, който Съединени американски щати и Русия започнаха от 10 януари тази година за това кой какви гаранции ще даде на другия за това, че неговите ползи в района на Източна Европа няма да бъдат накърнени”, разяснява още той.

„ Играта е доста по-сложа. За страдание, тук се включиха дежурните папагали, русофили и американофили. Едните започнаха да изясняват по какъв начин ще водим война против Русия, другите пък – че Русия е гнусен агресор и ние като най-правоверни членове на НАТО би трябвало да сме на първата фронтова линия. Това са нелепости. Война няма да има. Това е конфликт, при който просто едни пластове се разместват, с цел да съществуват някакви стратегически ползи на тези две държави”, уточни Каракачанов.

По думите му българската позиция по отношение на изявлението на Русия е била съответна до толкоз доколкото България е суверенна страна. „ Българската страна и българският народ са решили, че ще бъдат част от НАТО и Европейски Съюз. Никой не може да ни каже дали да бъдем част от НАТО или не. Това си е наша суверенна работа”, сподели Красимир Каракачанов.

„ Подобно на други европейски страни България би трябвало да държи позицията, че би трябвало да се изчерпят безусловно всички средства и способи за търсене на спокойно решение въз основата на договаряния и взаимни отстъпки”, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР