Това е бюджет, зад който БСП застава, тъй като част

...
Това е бюджет, зад който БСП застава, тъй като част
Коментари Харесай

Александър Симов: Социалният акцент в бюджета е заслуга на БСП

" Това е бюджет, зад който Българска социалистическа партия застава, защото част от нещата не се дължат на неналичието на приходи, а на концепциите да бъдат отделени в обособена организация ", това сподели в ефира на Българска национална телевизия националният представител от левицата Александър Симов. По думите му, с цел да има развиване по въпроса, трябват диспути и полемика, с цел да се стигне до решение и добави: " Проблемите, които завари новата власт са задоволително огромни на брой, доста години те не бяха решавани и няма по какъв начин с един бюджет да бъдат решени. Затова откакто бъде признат този бюджет, на средата на годината ще се види къде са огромните проблеми и ще се направи актуализация. Има неща и те ще бъдат решени ", изясни социалистът.

" Има доста сфери от обществената политика, в които Българска социалистическа партия може да каже: Това е добавката Българска социалистическа партия в този бюджет, това е това, което левицата направи, с цел да извърши своите обещания. Но с първия бюджет няма да можем създадем всичко ", добави той.

Александър Симов беше безапелационен, че общественият аспект в тазгодишния бюджет е заслуга на Българска социалистическа партия. Депутатът даде образец с " Демократична България " и " ИТН " като партии, които са почнали да гледат много обществено на протичащите се рецесии в страната и в света.

" Ние сме коалиция от 4 партии. Никой не е споделил, че такава сглобка е лесна. Аз настоявам, че тези дребни разлики посред ни не съставляват пробойни. В процеса на договаряния ние сме отстъпили не малко. В обществената сфера близо 80% от нашите хрумвания бяха признати. Има едно осъзнаване, че характерът на страната би трябвало да се промени. Тя би трябвало да стане по-социална, по-ориентирана към обособения човек, към обособеното домакинство ", уточни левият народен представител.

„ Когато виждаме, че хората са обезпокоени за приходите си, за скачащите цени, не считам, че има естествена, обществена, европейска дъжава, която да мисли какъв е актуалният ѝ недостиг. Тук приказваме за действителен политически избор - избираш приходите на хората или избираш да пазиш някаква фискална дисциплинираност когато всичко в близост гори. Смятам, че този бюджет е бюджет на растежа, тъкмо тъй като обръща внимание на семействата. Това е най-социалният бюджет, който страната е приемала ", сподели националният представител.

По въпроса за Северна Македония депутатът от левицата уточни, че Българска социалистическа партия следва алената линия, която си е сложила.
На финала Александър Симов приключи оптимистично: " Макар и постепенно, нещата в България ще си дойдат на мястото. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР