Това е болезнена тема и за тях и за българската

...
Това е болезнена тема и за тях и за българската
Коментари Харесай

Президентът за украинските бежанци: Задраскваме интеграцията им

" Това е мъчителна тематика и за тях и за българската страна. Нашата политика би трябвало да е деликатна и непрекъсната. Защото помните, че при започване на рецесията, главният приоритет беше да интегрираме бежанците, а в този момент го задраскваме "

Така разяснява пред публицисти президента Румен Радев тематиката с грижите и преместването на украинските бежанци.

По тематиката за еврозоната и растящата инфлация Радев бе безапелационен:

" Пълноценната ни европейска интеграция е стратегическа цел за България. Тярбва да е ясно, че ние с подписването на контракта си за участие в Европейския съюз, ние одобряваме тази цел и тя е заложена в нашето участие в Европейския съюз. Решенията не би трябвало да предхождат задълбочения разбор, оценка на риска и пълноценната осведомителна акция, тъй като би трябвало да има ясна идентификация на рисковете ", съобщи Радев.
" Заедно с проекта за въвеждане на еврото, би трябвало да върви проект за неутрализация на евентуални отрицателни последици, за повишение на приходите, за подсилване на конкурентноспособността, тъй като в случай че има несъответстващи решения, те не се заплащат от тези, които ги вземат, а от жителите ", изясни още Радев.
Относно пристигналите американски изтребители F-35 на авиобаза Граф Игнатиево, какъв брой са и дали ще вземат участие в защитата на въздушното ни пространство, Радев разяснява по този начин:

" Този въпрос би трябвало да бъде насочен към министерство на защитата. Присъствието на нашите сътрудници тук е скъпо, освен поради по-голямата ни сигурност. Ние с тях организираме взаимни образования. В тези учения ние научаваме доста, обменяме тактики, техники и процедури. Това би трябвало да се прави оценка и поддържа. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР