Това е битка буквално за всеки метър украинска земя, каза

...
Това е битка буквално за всеки метър украинска земя, каза
Коментари Харесай

Застреляха американски лекар в Бахмут, Зеленски разкри как Русия си губи потенциала

Това е борба безусловно за всеки метър украинска земя, сподели президентът

Вдовицата на американския доктор Пийт Рийд, който почина в Бахмут, упрекна Русия в нахлуване над невъоръжени медици, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН.

Пред CNN Алекс Потър съобщи, че брачният партньор й е бил погубен при нахлуване от съветски войски. " Те нападнаха невъоръжени медицински служащи в граждански автомобил - кола за спешна помощ. Това е  отвратително ", сподели тя.

Вчера The New York Times разгласява видео от удара против група медици в Бахмут. Според изданието те са били нападнати към минута, откакто са почнали да оказват помощ на ранен граждански. Ударът е нанесен с противотанкова управляема ракета " Корнет ". 

Журналистите считат, че Рийд евентуално е погубен съзнателно.

Междувременно стана известно, че още един британец е умрял в Украйна, предадоха ДПА, Българска телеграфна агенция и Франс прес, като се позоваха на Форин офис.

Говорител на английското министерство на външните работи отхвърли да даде детайлности за събитията към гибелта му. " Оказваме поддръжка на фамилията на английския жител, който умря в Украйна, и сме в контакт с локалните управляващи ", ограничи се да каже той.

Смята се, че това е осмият британец, умрял в някогашната руска република от началото на съветската инвазия преди близо една година, отбелязва ДПА. В началото на предишния месец двама британци бяха убити, до момента в който опитвали " филантропична евакуация " от град Соледар в източната Донецка област, който след това бе високомерен от съветските въоръжени сили.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пък сподели във вечерното си видеообръщение към украинците, че при кръвопролитните боеве за Бахмут Русия си губи капацитета.

Зеленски съобщи, представен от УНiАН, че точно там в този момент се прави невижданото заличаване на съветския капацитет. „ Всичко, което врагът загуби в нашия Донбас, той няма да може да възвърне. И тъкмо това е капацитетът на съветската експанзия. Ръководството на терористичната страна очакваше заличаването на цялата ни Украйна “, добави той.

Ситуацията на фронтовата линия в Източна Украйна, изключително в Донецка и Луганска област, остава извънредно сложна, призна Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция.

" Ние виждаме, че Кремъл се пробва да изстиска от Русия целия й капацитет за експанзия. Те бързат, тъй като знаят, че светът в последна сметка е по-силен, само че има потребност от време, с цел да употребява силата си ", съобщи украинският президент.

Въпреки че съветските въоръжени сили от месеци се пробват да завладяват Бахмут, не стопират своите офанзиви и двете страни в спора понасят тежки загуби, фронтовите линии от Харков на североизток до Херсон на юг остават относително постоянни, съобщи през днешния ден в Брюксел ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, представен от ДПА.

Най-висшият американски боен сподели, че няма " фантастични маневри " към Бахмут. " Има фронтални офанзиви, доста артилерия, с извънредно високи нива на загуби особено в този регион ", означи той и посочи, че Русия дава изключително доста жертви.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР